ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο κτίριο της .Ε. Μαγνησίας απέστειλε στην ιστοσελίδα indymedia, ομάδα που αποκαλείται «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Κατασταλτική Βαρβαρότητα». Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τα ξημερώματα Πέμπτης με Παρασκευή 17/07/2020 επιτεθήκαμε με τσεκούρι και φωτιά στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, φωτίζοντας λίγο την μαύρη καλοκαιρινή νύχτα και διαταράσσοντας την ησυχία των ένστολων και μη κρατικών σκυλιών. Ήταν ένα δείγμα, μια ελάχιστη μορφής αντι-βίας ενάντια στις πολιτικές που ασκούν δημοτική και περιφερειακή αρχή, μια μικρή υπενθύμιση ότι κυκλοφορούμε έτοιμες την νύχτα για όλα! Μια απάντηση στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία!”

Σε άλλο σημείο επισημαίνονται τα παρακάτω:

“Εδώ και χρόνια η πόλη του Βόλου βρωμάει καμένο πλαστικό. Το ποσοστό των καρκίνων και των καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων αυξάνεται. Ο λαός του Βόλου με μαζικά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες έχει απαιτήσει την παύση της καύσης σκουπιδιών και της υποβάθμισης των ζωών μας.

Οι τοπικές αρχές (δήμος & περιφέρεια) όχι μόνο δεν συμμερίζονται τα αιτήματα των πολιτών αλλά προσπαθούν με κάθε μέσο να αυξήσουν την κερδοφορία των πολυεθνικών εις βάρος της κοινωνίας και της φύσης. Στις 13 Ιουνίου η εξουσία χρησιμοποιώντας τα σκυλιά της, προσπάθησε να καταστείλει το κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών με ωμή βία, χημικά και ξύλο ενώ ακολούθησαν στημένες ποινικές διώξεις, παράτυπες έρευνες σε σπίτια και εργασιακούς χώρους. Αποκορύφωμα της κατασταλτικής τους επέλασης ήταν ο ακραίος ξυλοδαρμός και βασανισμός του συντρόφου και συναγωνιστή μας Βασίλη Μάγγου. Μετά και τον αναίτιο θάνατο του Βασίλη, τα όρια έχουν προ καιρού ξεπεραστεί!”

Και καταλήγει:

“Και ας μην νικήσουμε ποτέ – Θα πολεμάμε πάντα!

Βασίλης Μάγγος Παρών!”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com