ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Το μήνυμα του Δ. Κουτσούμπα στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο

Ηχηρό, δυναμικό μήνυμα ότι η νεολαία δεν φιμώνεται, ότι μπορεί σε πρωτόγνωρες συνθήκες να υψώνει το ανάστημά της, να φωνάζει για τα δίκια της, έστειλε το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ και η πολιτική του συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα το Σάββατο το βράδυ.

Σ’ αυτό το διαφορετικό, αλλά όπως πάντα μαχητικό, ζωντανό, κατακόκκινο Διήμερο, στο οποίο ανταμώνουν και φέτος νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που επιβάλλουν οι πρωτόγνωρες συνθήκες με την πανδημία του κορονοϊού, η φωνή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ακούστηκε δυνατά:

Γιατί «Οι σκοποί μας είναι πραγματικά μεγάλοι. Συναντιούνται με τα όνειρα της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή. Συναντιούνται στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, το σοσιαλισμό!». Γιατί «Ο αγώνας μας ανοίγει κάθε μέρα ένα παράθυρο στη λιακάδα του φωτεινού μέλλοντος της ανθρωπότητας». Και με τη βεβαιότητα ότι «οι μέρες που λαχταράμε θα ‘ρθούν! Θα φροντίσουμε κι εμείς για αυτό», διατράνωσε ότι: «Δεν συμμορφωνόμαστε “προς τας υποδείξεις” των αστικών κομμάτων και μηχανισμών. Ξέρουμε ότι η εποχή μας κυοφορεί τις μεγάλες και ριζικές ανατροπές».

Όπως σε όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης έτσι και στην κεντρική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, αναδείχθηκε η υποδειγματική οργάνωση του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ.

Οι νέοι της κατασκήνωσης, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, από πολύ νωρίς έπαιρναν τη θέση τους μπροστά στην κεντρική σκηνή και όλο και απλώνονταν, απ’ άκρη σ’ άκρη του κάμπινγκ του Στομίου και των άλλων ανοιχτών χώρων της κατασκήνωσης, κρατώντας με αλφάδι τις απαραίτητες αποστάσεις και περιμένοντας πειθαρχημένοι τον χρόνο που χρειαζόταν για να σχηματιστεί αυτή η πραγματικά μεγάλη πολιτική συγκέντρωση.

Τραγούδια που υμνούσαν μεγάλες στιγμές των αγώνων και των θυσιών του λαού μας, έδιναν τον παλμό όλη αυτή την ώρα, καθώς οι νέοι πειθαρχημένα έπαιρναν τις θέσεις τους ανεμίζοντας τις σημαίες τους και δείχνοντας στην πράξη πως ναι, μπορούμε και τα καταφέραμε να κάνουμε ένα Διήμερο αλλιώτικο. Ανάμεσά τους, το «Ρόδι» που γράφτηκε για το Κόμμα μας από τον Θάνο Μικρούτσικο και το «Δέντρο» από τον Μάνο Λοΐζο, ενώ η συγκέντρωση «έκλεισε» με τον «Ύμνο της ΚΝΕ».

Ξεχωριστή στιγμή όταν στο χώρο της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε ότι έφτασαν οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ και έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα.

«Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού μας, δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, μένουμε δυνατοί, περνάμε στην αντεπίθεση, με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό», ακούγεται από τα μεγάφωνα της κατασκήνωσης πριν την έναρξη της ομιλίας. «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», το σύνθημα με το οποίο υποδέχτηκαν στο βήμα οι κατασκηνωτές και οι επισκέπτες του Διημέρου τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος, ανεβαίνοντας στο βήμα, τους χαιρέτησε με υψωμένη τη γροθιά.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ