ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Πρόταση ψηφίσματος για τη μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών καταθέτει ενόψει της συνεδρίασης του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου, η δημοτική παράταξη “Συν Πολιτεία”. Στο κείμενο της πρότασης ψηφίσματος αναφέρονται τα εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά τη Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών.

Σε μια εποχή που η πανδημία του κορωνοϊού απειλεί τη ζωή όλων μας, μια ομάδα εργαζομένων, οι σχολικές καθαρίστριες εργάζονται σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας, υπό δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες, με επαίσχυντες συμβάσεις έργου και χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα.

-Δεν δικαιούνται κανονικές άδειες.

-Δεν μπορούν να αρρωστήσουν.

-Εργάζονται με εξευτελιστικές αμοιβές και χωρίς να έχουν δικαίωμα στην απεργία.

Είναι όμως υποχρεωμένες όχι μόνο να καθαρίζουν το σχολείο στο οποίο τοποθετήθηκαν με τη σύμβαση έργου αλλά και να μεταφέρονται σε άλλα σχολεία προκειμένου να προσφέρουν το πραγματικά δύσκολο έργο της καθαριότητας και της απολύμανσης χωρίς καν να υπολογίζουν ούτε την ίδια τους τη ζωή.

Η ΣυνΠολιτεία , έχοντας ως πρωταρχικό μέλημά της τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και εν γένει τη σχολική κοινότητα του Δήμου μας, αλλά και το πάγιο αίτημα των καθαριστριών, ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει:

  1. Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών με πλήρη και σταθερή εργασία, καθώς και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  2. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  3. Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για όλες τις σχολικές καθαρίστριες.
  4. Δέσμευση από την πλευρά της πολιτείας για την πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους όλων των καθαριστριών”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com