ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ

Ανακοίνωση – απάντηση του γραφείου του Τύπου Δήμου Λαρισαίων στην ανακοίνωση συμβούλων της 2ης Κοινότητας της μείζονος μειοψηφίας

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων και οι υπηρεσίες του Δήμου μας συνεχίζουν το έργο τους και την υλοποίηση του σχεδιασμού  για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές στην Λάρισα. Παράλληλα δίνουν καθημερινό  αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, σε διάφορα επίπεδα και για διάφορα θέματα.

Οι υπηρεσίες του Δήμου, παρά την σημαντική έλλειψη προσωπικού, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλύσουν και να διευθετήσουν προβλήματα της καθημερινότητας.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η σημερινή δημοτική αρχή προχώρησε στην ίδρυση Γραφείου  Πολιτών (τηλ. 2413.500.400, mail:  grpoliton@larissa-dimos.gr) με το οποίο οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άνετα και γρήγορα αναφέροντας πάσης φύσεως ζητήματα καθημερινότητας ευθύνης του Δήμου. Στην λειτουργία του Γραφείου Πολιτών εντάσσεται και η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας Novoville, που συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην καταγραφή, αξιολόγηση και δρομολόγηση αντιμετώπισης των προβλημάτων, όπου είναι εφικτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα θέματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση της μελών της 2ης Κοινότητας που προέρχονται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας είτε έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους (π.χ.  σήμανση σε δρόμους στη συνοικία των Αμπελοκήπων, επιδιορθώσεις στην πλατεία Αννα Φράνκ κ.α.), είτε έχουν δοθεί ανάλογες απαντήσεις στα αρμόδια όργανα του Δήμου (π.χ στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε πρόσφατη  συνεδρίαση, εξηγήθηκε ότι είναι αδύνατη η εγκατάσταση υπόγειου συστήματος κάδων στην οδό Πανός, κοντά στη συμβολή με την Φιλελλήλων, λόγω πυκνού υπόγειου δικτύου στο σημείο)

Αλλα θέματα όπως η κατάσταση της οδού Ογλ θα επιλυθούν στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ανακατασκευής της οδού Νικηταρά, που αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του 2020.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι επισημάνσεις και οι αναφορές προβλημάτων συμβάλλουν στην έγκαιρο εντοπισμό, αξιολόγηση και προσπάθεια επίλυσής τους.

Ωστόσο, μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι σύμβουλοι της 2η Κοινότητας, φαίνεται ότι απεμπόλησαν, τον θεσμικό χαρακτήρα του ρόλου που τους ανέθεσαν οι πολίτες και  δεν έθεσαν τα ζητήματα στο συμβούλιο που συμμετέχουν, επιλέγοντας εξ αρχής τις καταγγελίες και τη δημοσιότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ