«Ο ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ» ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ

Οι Νύχτες κινηματογράφου στο Μουσείο, που αγαπήθηκαν από το κοινό της Λάρισας, συνεχίζονται την Τρίτη 21 Ιουλίου και ώρα 21.30 με την τέταρτη κατά σειρά ταινία: «Ο ανυπόμονος αλχημιστής» της Patricia Ferreira (Ισπανία-Αργεντινή 2002, διάρκεια 111΄), με τους Ingrid Rubio, Roberto Enríquez, Chete Lera. Πρόκειται για θρίλερ βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Lorenzo Silva (βραβείο Ναδάλ 2000), που παίζει με το μυαλό του θεατή και τον ξεγελά από την αρχή ως το τέλος.

Οι Νύχτες ισπανόφωνου κινηματογράφου διοργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος του Ινστιτούτου Θερβάντες «Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος», σε συνεργασία με τις πρεσβείες της Ισπανίας, της Αργεντινής και της Ουρουγουάης στην Αθήνα και υλοποιούνται με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου, της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας και του Αναψυκτηρίου-Καφέ του Διαχρονικού Μουσείου.

Λόγω της εφαρμογής των οδηγιών ασφαλούς διεξαγωγής θεαμάτων σε ανοιχτούς χώρους, ο αριθμός των θεατών θα είναι περιορισμένος. Κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2413 508252 και ώρες: 10.00-14.00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Είσοδος δωρεάν.

Υπόθεση: Ο αστυνόμος Ρουμπέν Μπεβιλάκουα («Βίλα») και η συνάδελφός του Βιρχίνια Τσαμόρο παίρνουν την εντολή από την Πολιτοφυλακή να ερευνήσουν σε ένα μοτέλ τον περίεργο θάνατο του διευθυντή του τμήματος Ακτινολογικής Προστασίας ενός πυρηνικού εργοστασίου. Η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων αλλά θα χρειαστεί να ανοίξει ξανά μετά την εύρεση του πτώματος μιας γυναίκας: Η ειρωνική και ενδιαφέρουσα ιστορία δύο ντετέκτιβ σε μια κοινωνία όπου η φιλοδοξία και η διαφθορά καθορίζουν τον τρόπο ζωής.

Για τις επόμενες εβδομάδες προγραμματίζονται οι εξής προβολές:

28/07: Ο μικρός ταύρος (Ισπανία 1985, διάρκεια 116΄) του Luis García Berlanga, με τους Alfredo Landa, Guillermo Montesinos, Santiago Ramos.

Στο μέτωπο του ισπανικού εμφύλιου, τα μεγάφωνα του εθνικού στρατού αναγγέλλουν μια γιορτή σε κάποιο κοντινό χωριό, όπου θα γίνει μια ταυρομαχία. Μερικοί στρατιώτες του δημοκρατικού στρατού αποφασίζουν να παρεισφρήσουν στο εχθρικό έδαφος, για να κλέψουν τον ταύρο, σε μια προσπάθεια να βρουν τροφή και να μην αφήσουν τον εχθρό να κάνει τη γιορτή.

04/08: Το αποχωρητήριο του Πάπα (Ουρουγουάη, 2007, διάρκεια 90΄) των César Charlone και Enrique Fernández με τους César Troncoso, Virginia Méndez, Mario Silva.

Βρισκόμαστε στο 1988 κι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ πρόκειται να επισκεφθεί το Μέλο, μια φτωχή ακριτική κοινότητα της Ουρουγουάης. Ο ποντίφικας θα ξεκινήσει την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική απ’ αυτή τη μικρή πόλη, όπου αναμένονται περί τους 50.000 προσκυνητές. Οι πιο ταπεινοί πιστεύουν ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι θαυματουργή για την ψυχή τους και για το πορτοφόλι τους. Πολλοί πιστεύουν ότι πουλώντας τρόφιμα και ποτά στο πλήθος θα πλουτίσουν. Ο Μπέτο, όμως, έχει μια καλύτερη ιδέα: να φτιάξει μπροστά στο σπίτι του ένα αποχωρητήριο και να το νοικιάζει.

11/08: Καμτσάτκα (Αργεντινή, 2002, διάρκεια 104΄) του Marcelo Piña με τους Ricardo Darín, Cecilia Roth, Héctor Alterio.

Τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή όπως τα βιώνει ο Χάρι, ένα δεκάχρονο αγόρι, που το μόνο που θέλει είναι να παίξει και να κάνει φασαρίες με τον μικρό αδελφό του. Ωστόσο, το 1976, όταν η οικογένειά του που διώκεται από τη δικτατορία, αναγκάζεται να κρυφτεί στην εξοχή, ξεκινά μια νέα ζωή, που θα βάλει τέλος στην παιδική του ηλικία.

18/08: Μπαρ “El Chino” (Αργεντινή, 2003, διάρκεια 100΄) του Daniel Burak, με τους Boy Olmi, Jimena La Torre, José Sacristán.

Το μπαρ “El Chino” είναι ένα μέρος με ξεφτισμένους τοίχους, στο οποίο διατηρείται η ουσία του τανγκό. Οι βετεράνοι ήρωες είναι εμβληματικοί, ιδιαίτερα ο ιδιοκτήτης του, ο Χόρχε Γκαρσές, γνωστός ως ‘El Chino’ (ο Κινέζος). Όσο ζούσε, ήταν σημείο έλξης για πολύν κόσμο, που έβρισκε στο μπαρ και στους καλλιτέχνες του την αξία του αυθεντικού, χωρίς προσωπεία και εμπορικά τρικ. Ο Χόρχε, ένας κινηματογραφιστής, τραβάει επί μήνες σκηνές στο μπαρ, με την ιδέα να κάνει ένα ντοκιμαντέρ που να συλλαμβάνει την ουσία της ατμόσφαιρας του μπαρ, αλλά σταματάει όταν ο Τσίνο πεθαίνει.

25/08: Αιχμάλωτη (Aργεντινή, 2003, διάρκεια 115΄) του Gaston Biraben, με τους Barbara Lombardo, Susana Campos, Hugo Arana.

Η Κριστίνα, ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι, οδηγείται μια μέρα από το αυστηρό καθολικό της σχολείο στο Μπουένος Άιρες, στο γραφείο ενός δικαστή, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα λέγεται Σοφία Λομπάρντι και είναι κόρη ενός νεαρού ζευγαριού στρατευμένων αρχιτεκτόνων, που εξαφανίστηκαν τη δεκαετία του ’70.

Ώρα έναρξης των προβολών: 21.30

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ