ΈΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – 15 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΚΣΑΖ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τη στιγμή που ο τουρκικός υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδιδε παράνομη NAVTEX για την πραγματοποίηση σεισμολογικών ερευνών από το Ορούτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στον ναύσταθμο του Ακσάζ, απέναντι από τη Ρόδο παρατηρείτο αυξημένη κινητικότητα από τον τουρκικό Στόλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, μέχρι τις 4 το απόγευμα της Τρίτης είχαν αποπλεύσει συνολικά 15 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήταν πέντε Φρεγάτες και δέκα μικρότερου μεγέθους, τάξης πυραυλάκατου και κορβέτας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται ήδη εν πτήσει από την Κύπρο, σύμφωνα με αναφορές κυπριακών ΜΜΕ.

Η κατάσταση μοιάζει αρκετά αντίστοιχη που είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια, πάλι με το Oruc Reis συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών, τότε που βρήκε απέναντι του την Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκας, κι ένα υποβρύχιο κλάσης Παπανικολής. Τότε, όπως είχαμε γράψει στο enikos.gr, οι ενέργειες του πληρώματος της Ελληνικής Φρεγάτας και του κυβερνήτη έκοψαν κάθε επιβουλή των Τούρκων. Ωστόσο, σήμερα, ο απόπλους από τον Ναύσταθμο του Ακσάζ τόσων πλοίων ίσως οδηγήσουν σε μια άνευ προηγούμενου κλιμάκωση.

enikos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com