Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΚΘΕΤΗ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άννας Βαγενά 

Από χθες ο τουρκικός στόλος αρμενίζει στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ως μέρος της επιχείρησης για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το τουρκικό ωκεανογραφικό πλοίο «Oruc Reis». Το έχω πει και το ξαναλέω: Σκεφτείτε μόνο να κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και να συνέβαιναν αυτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ακόμα καν ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το μείζον αυτό εθνικό θέμα και, παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας τον κάλεσε να έρθει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για να ενημερώσει το σώμα και τον ελληνικό λαό, εκείνος κρύβεται – θα ενημερώσει αύριο, λέει, τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όλα αυτά συμβαίνουν μετά το τηλεφώνημα, πριν από λίγο καιρό, του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ερντογάν, στο οποίο συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Μετά το τηλεφώνημα, όμως, ο Ερντογάν ανακοίνωσε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και, στη συνέχεια, έβγαλε τον τουρκικό πολεμικό στόλο να συνοδεύσει την επιχείρηση εντοπισμού υδρογονανθράκων στο Καστελλόριζο.

Αναρωτιέμαι, τι ειπώθηκε σε εκείνο το τηλεφώνημα και αμέσως μετά, με τέτοιο θράσος, ο Ερντογάν προβαίνει σε αυτές τις τόσο προκλητικές ενέργειες. Αν είναι αυτά τα αποτελέσματα της εξωτερικής πολιτικής του πρωθυπουργού, ίσως καλύτερα να μην είχε γίνει καθόλου αυτό το τηλεφώνημα.

Η τελευταία αυτή προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας γίνεται αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε ο  πρωθυπουργός και στην οποία υποτίθεται ότι θα απαιτούσε κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Αντ’ αυτού, πανηγυρίζουν στη ΝΔ ότι δήθεν ο αρχηγός τους «έφερε» 72 δισ. ευρώ από τη Σύνοδο Κορυφής και δημοσιεύουν τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα την είδηση. Η δημοσιογραφία στα καλύτερά της. Στα 72 δισ. ευρώ έχουν συνυπολογίσει και τα χρήματα που έχει να λάβει η χώρα από τα ΕΣΠΑ την επόμενη επταετία. Χωρίς τα χρήματα του ΕΣΠΑ, το ποσό που απομένει είναι 32 δισ. ευρώ, από τα  οποία τα 12,5 δισ. ευρώ είναι δάνεια, που αν η Ελλάδα τα πάρει, θα αυξήσει το χρέος της. Και τα υπόλοιπα 19 δισ. ευρώ είναι επιδοτήσεις, που για να τα εκταμιευτούνε, η χώρα πρέπει να παρουσιάσει ένα «σχέδιο μεταρρυθμίσεων», δηλαδή… μνημόνιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ