ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΜΑΤΑ ΣΕ ΠΥΣΔΕ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ! 

Ανακοίνωση των αιρετών της Αγωνιστικής Παρέμβασης Δημήτρη Κοντελέ τακτικού μέλους και Παναγιώτη Ρεμπάπη αναπληρωματικού μέλους

Συνάδελφοι-ισσες
Η συνεδρίαση του  ΠΥΣΔΕ Λάρισας στις 20/7/2020 ( που  γινόταν μέσω τηλεδιάσκεψης) διακόπηκε καθώς ο ΔΔΕ δεν ήταν σε θέση να μας δώσει επαρκή στοιχεία για θέματα που αφορούσαν την ειδική κατηγορία (και τις υποκατηγορίες της)  των εκπαιδευτικών που ζητούν τοποθέτηση σε οργανικά κενά.

Να αναφέρουμε ότι μόνο στις τοποθετήσεις του κλάδου ΠΕ02 υπάρχουν 11 συνάδελφοι –ισσες που ανήκουν σε ειδική κατηγορία. Εδώ  πρέπει  να κάνουμε μια  αναγκαία διευκρίνιση: Παλεύουμε αταλάντευτα μέσα από το εκπαιδευτικό κίνημα και όπου αλλού έχουμε πρόσβαση   να ενταχθούν περισσότερες κατηγορίες   με προβλήματα υγείας στις ειδικές κατηγορίες. Είναι γνωστό ότι μ.ο ηλικίας στον κλάδο μας υπερβαίνει τα 50 έτη και  αυτό το «χρωστάμε» σε τέσσερεις διαδοχικές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ-και ξανά ΝΔ )  που έχουν αφήσει την εκπαίδευση χωρίς μόνιμους διορισμούς.

Ζητήσαμε από τον πρόεδρο να μας διαβεβαιώσει ότι υπάρχουν όλα τα παραστατικά και οι αποφάσεις ένταξης  σε ειδική κατηγορία (συνολικά 21).Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Πρόκειται για οργανικές τοποθετήσεις και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Απάντηση δεν πήραμε.

Να θυμίσουμε ότι  το συμβούλιο με ευθύνη του προέδρου καλείται σε ώρες μη λειτουργίας της υπηρεσίας-απογεύματα- με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης της υπηρεσίας και αυτός ήταν ένας πρόσθετος λόγος που το συμβούλιο  πήρε απόφαση οι συνεδριάσεις να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης  και σε ώρες λειτουργίας της υπηρεσίας.  Τι έκανε  ο πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ;

Μετέτρεψε την  συνεδρίαση από τηλεδιάσκεψη σε δια ζώσης την άλλη ημέρα στις 7.00 το βράδυ, αποκλείοντας  με τον τρόπο αυτό τακτικά μέλη του συμβούλιου (για σοβαρούς λόγους βρίσκονταν εκτός Λάρισας) που και εμπειρία έχουν σε τοποθετήσεις και από «κακοτοπιές» γνωρίζουν. Έμεινε  μόνο ο έμπειρος συνεργάτη του κ. Κοντσιώτης να κάνουν τις τοποθετήσεις.

Όσο για την ανάρτηση των σχετικών πινάκων με  τα μόρια και προτιμήσεις  μάταια περιμέναμε να  αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης πριν τις τοποθετήσεις. Θα το κάνουμε εμείς.  Για να ελεγχθούν οι τοποθετήσεις και από ολόκληρο τον κλάδο. Να είναι σίγουροι για αυτό. Τους επισημάναμε που μπορούν να γίνουν «λάθη» και έχουν την αποκλειστική ευθύνη.

Υ.Γ1  Στις μεταθέσεις, αποσπάσεις εκπαιδευτικών κάθε χρόνο υπάρχει  η στήλη με τα μόρια και η στήλη της ειδικής κατηγορίας. Στην πράξη  53/21-07-2020«Πρόταση τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε οργανικά κενά σχ. έτους 2020-2021»   ο πρόεδρος  και η γραμματέας του ΠΥΣΔΕ το θεώρησαν πλεονασμό  και δεν έχουν στήλη με τον αριθμό των μορίων του κάθε εκπαιδευτικού και αν εντάσσεται η όχι σε ειδική κατηγορία;

Υ.Γ2  σε ότι  αφορά τη συνεδρίαση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ με ένα και μοναδικό θέμα την «Αναπομπή της πρότασης τοποθέτησης διευθυντών-πρόταση τοποθέτησης», σε εφαρμογή της  δικαστικής απόφασης 79/2019  παρενέβη ο πρόεδρος του Συμβουλίου  και με αυθαίρετο, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο «αποφάσισε» ότι δεν μπορεί να  συνεχιστεί η διαδικασία, επικαλούμενος έγγραφα που παρουσιάστηκαν εντελώς «τυχαία», λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης,  τα οποία δεν απευθύνονταν  στο Συμβούλιο (ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν «εξαφανιστεί» έγγραφα που απευθύνονται στο Δ. Συμβούλιο)  και παρά την αντίθετη γνώμη της πλειοψηφίας διέκοψε την συνεδρίαση.

Όσο για τον αιρετό της ανταλλαγής (καταλαβαίνουμε  την αγωνία του για τις εκλογές βλέποντας ότι η ΔΑΚΕ   του δείχνει την πόρτα εξόδου και εκβιάζει με τους προσωπικούς του ψήφους), ένα μικρό ερώτημα: γιατί στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ ΠΥΣΔΕ δεν συντάχθηκε με την πρόταση της πλειοψηφίας για την άμεση εφαρμογή της δικαστικής απόφασης 79/2019  που επιφέρει αλλαγές σε τέσσερα σχολεία, αλλά συντάχθηκε με την άποψη να επαναληφθούν οι 172 περίπου συνεντεύξεις των υποψηφίων διευθυντών  με νέες δηλώσεις προτίμησης; Αυτός που επιχειρηματολογούσε μαζί με διάφορους άλλους «τύπους» ότι οι  Αγωνιστικές Παρεμβάσεις επιδιώκουν την αναστάτωση των σχολείων; Έτσι  κοροϊδεύει  χρόνια τώρα τον κλάδο. Τα περί αναρτήσεων πινάκων η άποψη του έχει καταγράφει αρκετές φορές στα πρακτικά και με αυτά που γράφει γελάνε και τα πλακάκια.  Εμείς δεν θα αφήσουμε στο σκοτάδι τους συναδέλφους μας.

Αναρτούμε τους πίνακες   μιας και μάταια περιμέναμε από τον ΔΔΕ να υλοποιήσει την απόφαση του ΠΥΣΔΕ βρίσκοντας άλλοθι τα προσωπικά δεδομένα.

*Οι πίνακες όπως μας δόθηκαν αφού αφαιρέσαμε την στήλη των παρατηρήσεων που προφανώς μπορεί να υπάρχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

https://drive.google.com/file/d/1zcNxxP7nA-nLkBiVDISXXhLHp_AgsU9m/view?usp=sharing

Τέλος για αυτούς που διαβάζουν τις αποφάσεις ανάποδα για να οδηγηθούν εκεί που τους βολεύει θα αναφερθούμε συνολικά με ενημερωτικό μας  πολύ σύντομα.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ