ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ “ΑΡΩΓΗ”

Κοινή ανακοίνωση των διοικήσεων του ΕΚΛ και του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία

Σήμερα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση του ΕΚΝΛ, του Σωματείου Εργαζομένων της Ιδ.Υγείας Ν.Λάρισας με εργαζόμενους της ΑΡΩΓΗΣ στην περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ για τα προβλήματά τους. Οι εργαζόμενοι αυτοί παραμένουν για πάρα πολλούς μήνες απλήρωτοι και χωρίς καμία ενημέρωση για το μέλλον της επιχείρησης καθώς βρίσκεται σε αναστολή εργασιών.

Οι συνάδελφοι βρίσκονται σε πολύ δεινή οικονομική θέση εξαιτίας της απληρωσιάς. Για το λόγο αυτό έθεσαν το αίτημα της διεκδίκησης εκτάκτου εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ για να μπορέσουν να πάρουν μια οικονομική ανάσα σε αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουν αυτοί και οικογένειές  τους.

Η διαδικασία αυτή (της υποβολής σχετικής αίτησης) θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες (μέχρι τέλος της άλλη εβδομάδας) κι όσοι συνάδελφοι εργαζόμενοι της ΑΡΩΓΗΣ είναι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στο ΕΚΝΛ και στο Σωματείο Ιδ. Υγείας για να ενημερωθούν για την διαδικασία της αίτησης. Παράλληλα από κοινού οι δύο φορείς και οι εργαζόμενοι τόνισαν τα βασικά τους αιτήματα που είναι :

1. Να μην υπάρξει καμία απώλεια δεδουλευμένων και δικαιωμάτων των εργαζομένων

2. Να σταματήσει η κοροϊδία και ο εμπαιγμός από την πλευρά της εργοδοσίας και να υπάρξει άμεση επίσημη ενημέρωση για το μέλλον της επιχείρησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ