ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Κείμενο που εκφράζει την δυσφορία της για την παράταση υποβολής των δηλώσεων μόνο τον Αύγουστο έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας. Στο κείμενο που υπογράφει ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσιμπογεώργος αναφέρονται τα εξής:

“Η παράταση της προθεσμίας της υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων από 28/7 σε 28/8 αποτελεί έκπληξη για τα μέλη μας αλλά και ταυτόχρονα μια επιβεβαίωση σχετικά με  την λειτουργία της διοίκησης και τον τρόπο τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις. Το Οικονομικό Επιμελητήριο είχε ζητήσει να δοθεί παράταση έως 30/9, εύλογο και φυσιολογικό διότι ο μήνας Αύγουστος είναι από πάντα ο μήνας των διακοπών της ξεκούρασης και των αδειών των περισσοτέρων εργαζομένων μισθωτών και επιτηδευματιών. Τα μέλη μας, λογιστές και οι συνεργάτες τους, εργάζονται πυρετωδώς και ασταμάτητα προσφέροντας ανεκτίμητης αξίας υπηρεσίες ανάμεσα στους πολίτες και το κράτος προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο πιο ομαλά γίνεται η έκτακτη κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω του covid-19.

Η επιβράβευση όμως για τα μέλη μας λογιστές από το άμεσα συνεργαζόμενο υπουργείο Οικονομικών, για την προσφορά των υπηρεσιών τους με κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους την ζωή, είναι η έμμεση επιβολή ασταμάτητης εργασίας ακόμη και τον Αύγουστο. Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε ότι το κράτος αποφασίζει χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του. Για κάποιο ο λόγο οι διοικούντες δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τους πολίτες τους, ενώ εκλέγονται από αυτούς όταν αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης αδιαφορούν για τις ανάγκες των ανθρώπων που τους στηρίζουν. Οι εικόνες των τριτοκοσμικών ουρών έξω από τις δημόσιες υπηρεσίες κάτω από  αντίξοες συνθήκες, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ταύτισης της ηλεκτρονικής πληρωμής με την ταυτότητα της οφειλής  η καταδικαστέα επίθεση με το τσεκούρι στην Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και η ασταμάτητη επιβολή προθεσμιών μέσα στον Αύγουστο ή τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου από πολλές υπηρεσίες όπως η υποβολή ενστάσεων κατά της ανάρτησης των προσωρινών Κτηματολογικών στοιχείων έως 7/9 και η προθεσμία 31/8 για την δυνατότητα δήλωσης τετραγωνικών που δεν είχαν δηλωθεί στους δήμους δείχνει την αδυναμία του κράτους να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του αλλά και να βελτιώσει τον τρόπο και τον χρόνο της εξυπηρέτησης των πολιτών του.

Περιμέναμε την περίοδο αυτήν να νομοθετηθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις με σκοπό την στήριξη του πολύ χτυπημένου από την κρίση Ελληνικού τουρισμού όπως δικαίωμα έκπτωσης με ποσοστό 150% της δαπάνης φιλοξενίας και εστίασης που θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο για τους εργοδότες και εργαζομένων αυτών εφόσον πληρωθούν από τις επιχειρήσεις. Αντιθέτως προσφέρονται από τις κρατικές υπηρεσίες τα αντικίνητρα των αυστηρών και τιμωρητικών προθεσμιών για τους πολίτες δυσχεραίνοντας όλο και πιο πολύ τον εσωτερικό τουρισμό και γενικότερα την οικονομία .

Είμαστε οι σύμβουλοι σας σε θέματα Οικονομικά Φορολογικά και Αναπτυξιακά και για ακόμη μια φορά σας παροτρύνουμε να δοθεί περισσότερη έμφαση στον φορολογούμενο και τον ασφαλισμένο, να λειτουργήσει το κράτος με γνώμονα τον πολίτη και την επιχείρηση και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην διοικητική οργάνωση του κράτους, την δικαιοσύνη, την παιδεία και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com