ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ…

Ξαφνιάστηκαν οι Λαρισαίοι που κινήθηκαν πλησίον του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, αφού ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακό το θέαμα του αντίκρισαν λίγο πιο κει, στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης.

Επιβλητικό το άγαλμα, πυρετώδεις οι εργασίες, ετοιμάζεται βλέπετε το σκηνικό για την πρεμιέρα του Θεσσαλικού Θεάτρου και τα «Αγάλματα» του Α. Φλουράκη αδημονούν περιμένοντας τους θεατρόφιλους Λαρισαίους.

Προδιαγραφών Επιδαύρου το σκηνικό, με την Άση Δημητρολοπούλου να δίνει… ρεσιτάλ, σε μια ιδιαίτερη κατασκευή (!) που λες και βγήκε από τις προθήκες κάποιου Μουσείου.

Πολύωρες και εξαντλητικές οι πρόβες κατακαλόκαιρο στη Λάρισα, από κοντά τεχνικοί, φωτιστές, χορογράφοι, ενδυματολόγοι, ο καθείς από το μετερίζι του για τις ανάγκες της παράστασης με θέμα την απόκρυψη και διάσωση των αρχαιοτήτων την περίοδο της Κατοχής.
Άγνωστη σε πολλούς η ιστορία και η δράση αρχαιολόγων μα και απλών ανθρώπων που εργάστηκαν για να γλυτώσουν οι θησαυροί του τόπου μας από κλοπές και λεηλασίες, τράβηξε δικαιολογημένα τα βλέμματα το σκηνικό, προβλημάτισε κιόλας.

«Αλήθεια τι θα επιλέγαμε να σώσουμε σήμερα αν ω μη γένοιτο…», κοντοστάθηκε για να σκεφτεί φωναχτά ο περαστικός…

Ε.Π.
ΦΩΤΟ: Στ. Γκαλινίκη

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com