Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με τη χαρακτηριστική φράση «δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης», ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, από τη Λάρισα όπου βρέθηκε προσκεκλημένος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματός του, αναφερόμενος τόσο στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, όσο και στα εσωκομματικά και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης της ΝΔ για την οικονομία, τη διαχείριση της μετά την πανδημία εποχής και τα ελληνοτουρκικά ο κ. Σκουρλέτξης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς κλάδους κάνοντας λόγο για αγωνία, ανασφάλεια, ανεργία και σωρεία προβλημάτων «την ώρα που η κυβέρνηση δείχνει να έχει αφήσει επαγγελματίες, εργαζόμενους και αγρότες στην τύχη τους».

«Η παρουσία της κυβέρνησης ήταν διακοσμητική στην Ευρώπη, ενώ ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να μας μιλήσει για στήριξη ύψους 72 δις, όταν αποδείχθηκε πως το ποσό ήταν μόλις 32 δις», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, περιγράφοντας την περίπτωση της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή Χρ. Πισσαρίδη που αναμένεται να εκπονήσει τη στρατηγική αναπτυξιακή πολιτική ως «προτάσεις βγαλμένες από τη ναφθαλίνη του νεοφιλελευθερισμού».

«Η κυβέρνηση προωθεί μια οικονομία για τους λίγους, την ώρα που απροκάλυπτα υπουργοί της απειλούν δικαστικούς καταλύοντας κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, με τη σύσταση επιτροπής “παρωδίας” για το σκάνδαλο Novartis», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, στηλιτεύοντας και την περιστολή συνταγματικών δικαιωμάτων (ν/σ για διαδηλώσεις) «που προωθούνται από την κυβέρνηση με τη βοήθεια μεγάλων συγκροτημάτων της ενημέρωσης».

Μιλώντας για την στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως «σκοπός είναι να αποκατασταθούν οι “τραυματισμένες” σχέσεις του με την κοινωνία και μέσα από μια πορεία διεύρυνσης ενόψει Συνεδρίου να παρουσιαστεί ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της χώρας με την αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Τέλος και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά έκανε λόγο για κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις».

«Η κυβέρνηση κρατά τις πολεμικές κορώνες εντός και παθητική στάση στο εξωτερικό. Έσπειρε μακεδονομάχους και κινδυνεύει να θερίσει Τουρκοφάγους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, με τη βουλευτή Λάρισας του κόμματος Άννα Βαγενά να παρεμβαίνει σημειώνοντας πως «αν κάτι ανάλογο συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ θα κρεμούσαν τους βουλευτές στη Βουλή»!

Στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε αργότερα με τη διοίκηση του Εμπορικού – Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Λάρισας, όπως και με τα μέλη της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Η επίσκεψη του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από την Αγιά, όπου παρουσία της βουλευτίνας Άννας Βαγενά, του Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας Β. Ζωγράφου και στελεχών του κόμματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής, παρουσία και του δημάρχου Αγιάς Αντ. Γκουντάρα.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Σωτηρίτσα, όπου εκπρόσωποι αγροτών, καταστημάτων παραλίας και ενοικιαζόμενων δωματίων αναφέρθηκαν σε σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί λόγω και της δύσκολης συγκυρίας εξαιτίας του κορωνοιού.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ