ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΤΟΥ

Στις αίθουσες των δικαστηρίων της Λάρισας κατέληξε η υπόθεση ενός Λαρισαίου και του συμπαθούς τετράποδου φίλου του, αφού γείτονας δηλώνοντας ενοχλημένος από τα γαβγίσματα του σκύλου προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του ιδιοκτήτη του.

Σύμφωνα με τον ενοχλημένο γείτονα ο σκύλος γάβγιζε σε ώρες κοινής ησυχίας, ενώ πληροφορίες θέλουν και την αστυνομία να έχει κληθεί τουλάχιστον δύο φορές για παράπονα, με τις αρχές ωστόσο να μην διαπιστώνουν καμία παράβαση!

Σημειώνεται πως σύμφωνα με μαρτυρίες ο σκύλος παραμένει εντός της οικίας κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, ενώ στο πλευρό του ιδιοκτήτη του βρίσκεται με δικηγόρους ο Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος», που ενημερώθηκε για το συμβάν διαπιστώνοντας με επιτόπια έρευνα πως πρόκειται για ήρεμο και φιλικό ζώο που κινείται εντός σπιτιού τις επίμαχες ώρες.

Τα ασφαλιστικά μέτρα δικάζονται σήμερα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι το γάβγισμα σκύλου (βλαπτικές εκπομπές) κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, μεσημεριανές ή νυχτερινές, επιφέρει, σύμφωνα με το άρθ. 8 παρ.1 και 2, διοικητική κύρωση – πρόστιμο ύψους 500 ευρώ ανά ζώο, με τον κάτοχο ή ιδιοκτήτη του ζώου να μπορεί εντός προθεσμίας 30 ημερών να ασκήσει προσφυγή κατά του προστίμου στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ