35 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η νόσος Covid-19 είναι παρούσα στη χώρα μας και οποιαδήποτε «χαλάρωση» θα έχει δυσάρεστες συνέπειες. Αυτό ουσιαστικά είναι το μήνυμα που προκύπτει εδώ και μέρες από τα στοιχεία που παρουσιάζει καθημερινά ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως καταγράφεται, τον Ιούλιο υπάρχει αφενός σημαντική άνοδος των νέων μολύνσεων σε σχέση με τους δύο προηγούμενους μήνες (Μάιο και Ιούνιο), αφετέρου εξάπλωση του ιού σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, η σημερινή (Δευτέρα) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε τις ανησυχίες για τη διασπορά του κορονοϊού στα μεγάλα αστικά κέντρα, στα οποία καταγράφονται κυρίως «ορφανά» κρούσματα. Συγκεκριμένα, σήμερα, δηλώθηκαν 35 επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων εντοπίστηκαν:

  • 4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • 17 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας

Τα 17 κρούσματα στην Αττική που καταγράφηκαν σήμερα αυξάνουν περαιτέρω την ανησυχία από πλευράς Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να ανακοινώνει ουσιαστικά την «επιστράτευση» της μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους , προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού. Αναμένεται λοιπόν, η μάσκα να γίνει υποχρεωτική για τα εμπορικά καταστήματα αλλά και τις εκκλησίες.

Σημειώνεται επίσης πως καθημερινά καταγράφεται υψηλός αριθμός εισαγόμενων κρουσμάτων (είτε όσα εντοπίζονται κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας είτε όσα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο), αποδεικνύοντας πως το άνοιγμα του τουρισμού που επιχείρησε η κυβέρνηση έχει σημαντικό αντίκτυπο στον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή, αισιόδοξο είναι το μήνυμα πως ο ιός είναι εξασθενημένος, όπως φαίνεται από τον μικρό αριθμό ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχονται σε μόλις εννέα.

efsyn.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com