ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΥ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ν. Γάτσας: «Προωθούμε λύσεις σε πολεοδομικά και χωροταξικά προβλήματα

Συνάντηση εργασίας είχε την περασμένη εβδομάδα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η αξιοποίηση των νέων τοπικών πολεοδομικών σχεδίων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και η ένταξη αστικών αναπλάσεων στο Πράσινο Ταμείο.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε τον Γεν. Γραμματέα για την συνάντηση και του έθεσε αναλυτικά τα προβλήματα που συνάντησε η νέα διοίκηση σε θέματα πολεοδομικά, τόσο στην πόλη της Ελασσόνας, όσο και σε πολλές κοινότητες.

Σημείωσε δε ότι οι παρεμβάσεις του δήμου ενισχύουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ πρόσφατα κατατέθηκε στο Πράσινο Ταμείο η πρόταση του Δήμου για την αστική ανάπλαση στην Κοινότητα Λιβαδίου.

Ο κ. Γάτσας ενημέρωσε τον κ. Μπακογιάννη ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε επαναξιολόγηση του χωρικού σχεδιασμού, προκειμένου να διευθετηθούν προβλήματα στην πόλη της Ελασσόνας, όπως η διέλευση της Εθνικής οδού μέσα από το κέντρο της πόλης και η αξιοποίηση διατηρητέων μνημείων και κτιρίων που συναντά ρυμοτομικά και πολεοδομικά προσκόμματα.

Ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύτηκε σε περαιτέρω συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας για την διευθέτηση των προβλημάτων και την υλοποίηση προγραμμάτων που θα αναδείξουν την περιοχή και θα δώσουν την δυνατότητα να υπάρξει ένας νέος σχεδιασμός για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την διευκόλυνση της δόμησης και την καλύτερη αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ