ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΤΑ «ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ» (ΦΩΤΟ)

Με μια εντελώς διαφορετική καλλιτεχνική ματιά και παρουσία πλήθος κόσμου ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης από το Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας οι παραστάσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου με το έργο του Ανδρέα Φλουράκη «Τα αγάλματα περιμένουν», σε μια εντυπωσιακή πρεμιέρα που δικαίως απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Με χαμόγελα υποδεχόταν τους θεατρόφιλους η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θ.Θ και σκηνοθέτιδα της παράστασης Κ. Σπανού, παρουσία και του συγγραφέα Α. Φλουράκη, ενώ τα φώτα χαμήλωσαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ, με την επιβλητική ερμηνεία του Θανάση Ζέρβα να σημαίνει «προσκλητήριο»… αγαλμάτων και όλο τον θίασο επί σκηνής να δίνει τον καλύτερο εαυτό του, σε μια ατμοσφαιρική παράσταση, όπου οι μουσικές, η κίνηση, τα σκηνικά, τα κοστούμια και οι φωτισμοί συνεπήραν τους θεατές σε μια μυσταγωγία, δίνοντας ζωή στο Β’ Αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

Αίσθηση και ποικίλα θετικά σχόλια προκάλεσε η δυναμική παρουσία νεανικού κοινού στην πρεμιέρα, με το Θ.Θ να δίνει το στίγμα μιας φρεσκάδας που δείχνει να «αγκαλιάστηκε» από τους νεολαίους της Λάρισας, ενώ οι παραστάσεις συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου, επίσης στο Β’ Αρχαίο Θέατρο (21.00), την 1η Αυγούστου στο Διαχρονικό Μουσείο και στη συνέχεια στο Κάστρο της Μελιβοίας (3/8), τον αρχαιολογικό χώρο του Πυθίου στην Ελασσόνα (25/8), στο θέατρο Συκεών στη Θεσσαλονίκη (29/8) και στο Φρούριο στα Τρίκαλα (4/9), ενώ θα ολοκληρωθούν στο Α’ Αρχαίο θέατρο Λάρισας (8/9).

Η παράσταση εντάσσεται στο φετινό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού που ανοίγει τους αρχαιολογικούς χώρους στις παραστατικές τέχνες και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ενώ στο πλαίσιό της τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ευγενέστατοι οι άνθρωποι του θεάτρου φρόντισαν να τηρούνται αποστάσεις κατά την είσοδο και την έξοδο του κοινού, ενώ η χρήση μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, όπως και κατά την έξοδό του, ήταν υποχρεωτική και τηρήθηκε ευλαβικά από τους διοργανωτές.

Παίζουν  οι ηθοποιοί:  Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ