Ο ΕΝΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννας Βαγενά

«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών.»

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στ. Πέτσας, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αφού επιβεβαίωσε ότι πράγματι ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του ταξίδεψαν από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Πέρσες» του Αισχύλου, την περασμένη Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του έκαναν ένα ιδιωτικό, προσωπικό ταξίδι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πήγαν στην Αντίπαρο, φωτογραφήθηκαν με τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον και μετά πήγαν στην Επίδαυρο για να δουν την παράσταση. Τίποτα από αυτά δεν είχε ανακοινωθεί από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ως μέρος του επίσημου προγράμματός του και, επομένως, δεν μπορούν να θεωρηθούν πρωθυπουργική υποχρέωση, αλλά ταξίδι αναψυχής. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του δήλωσαν στο πόθεν έσχες του 2019 (χρήση 2018) εισοδήματα 199.057 ευρώ και 71.850 ευρώ, αντίστοιχα. Επίσης, έχουν δανειακές οφειλές ύψους 440.204 ευρώ και 912.868 ευρώ, αντίστοιχα.

Εν μέσω της πολύ σοβαρής ελληνοτουρκικής κρίσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη και ενώ ένας στους δύο Έλληνες δεν θα πάει καθόλου διακοπές φέτος και επιπλέον ενώ λίγες μόλις μέρες μετά ανακοινώθηκε το κούρεμα κατά πάνω από 60% των οφειλόμενων, σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ, αναδρομικών στους συνταξιούχους από επικουρικές συντάξεις και δώρα, είναι νομίζω προκλητικό το πρωθυπουργικό ζεύγος, με αυτά τα εισοδήματα και αυτές τις δανειακές οφειλές, να μη νοικιάσει, εφόσον το χρειαζόταν, ένα ιδιωτικό ελικόπτερο για τις προσωπικές του μετακινήσεις, αλλά να χρησιμοποιήσει ένα στρατιωτικό, έχοντας μάλιστα και άλλα δύο δεσμευμένα εν αναμονή, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου militaire.gr.

Νομίζω πως πρόκειται για αστοχία και πως σίγουρα δεν ήταν αυτό που εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν διακήρυττε ότι θα κυβερνήσει «σεμνά και ταπεινά».

Βεβαίως, χαιρετίζω την επιθυμία του να παρακολουθήσει μία παράσταση του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο, μόνο που η αγάπη του για την τέχνη θα κριθεί αλλού. Οι χιλιάδες άνεργοι εργάτες του πολιτισμού ζητούν πραγματική στήριξη και όχι επικοινωνιακές φούσκες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας καλές διακοπές και αν χρειαστείτε στη διάρκεια τους για τις μετακινήσεις σας κανένα στρατιωτικό ελικόπτερο μη διστάσετε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο υπουργείο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com