ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Σε μια ανακοίνωση που σίγουρα θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δ.σ., αφού προανήγγειλε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που θα προβλέπει τη σύνταξη νέας μελέτης για τις Αστικές Αναπλάσεις του Αμπελώνα οι οποίες έχουν κλειδωμένη χρηματοδότηση 1,2 εκ. € από την περιφέρεια.

Οπως ανέφερε σήμερα στη συνεδρίαση ο κ. Κόκουρας η προγραμματική σύμβαση θα έλθει προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. και θα προβλέπει ότι καθηγητής της σχολής που κατάγεται από τον Αμπελώνα θα αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης έναντι ενός τιμήματος που θα ανακοινωθεί μέσω της σύμβασης.

Επίσης αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει μελέτη για το έργο των αναπλάσεων σημείωσε ότι αυτή έχει πολλές ελλείψεις που την καθιστά πρακτικά ανενεργή.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι η νέα μελέτη που θα συντάξει η Αρχιτεκτονική θα παραδοθεί στο δήμο μέχρι το τέλος του 2020, ώστε να διαβιβαστεί στην Περιφέρεια που θα χρηματοδοτήσει το έργο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ