ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ο Μπάντι, ένα γερμανικό ποιμενικό λυκόσκυλο, καταγράφηκε ως το πρώτο κατοικίδιο στις ΗΠΑ που έχασε τη ζωή του από ή με Covid-19.

Ήταν το πρώτο περιστατικό μετάδοσης κορονοϊού από άνθρωπο σε σκύλο στις ΗΠΑ. Στις 2 Ιουνίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας είχε ανακοινώσει ότι ένα γερμανικό ποιμενικό στη Νέα Υόρκη είχε μολυνθεί από Sars-Cov-2.

Ο Μπάντι, τελικά, επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη ότι έχασε τη ζωή του από ή με κορονοϊό, όπως γράφει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ το National Geographic, το οποίο σχολιάζει ότι «αν και έπασχε από καρκίνο, η περίπτωση του Μπάντι έρχεται να μας υπενθυμίσει πόσο λίγα γνωρίζουμε ακόμη για τον κορονοϊό».

Ο σκύλος έχασε τη ζωή του στις 11 Ιουλίου, ωστόσο έπρεπε να γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
Η διάγνωση του Μπάντι έγινε τον Απρίλιο, λίγες ημέρες πριν από τα έβδομα γενέθλιά του. Ο σκύλος εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή και οι ιδιοκτήτες του τον πήγαν στον κτηνίατρο. Εκτός από τον κορονοϊό, ο Μπάντι διαγνώστηκε και με λέμφωμα, έναν τύπο καρκίνου του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για το εάν ο καρκίνος τον έκανε πιο ευαίσθητο στην αρχική μόλυνση από τον κορονοϊό, ούτε επίσης αν είναι παράγοντας που επηρέασε την πορεία της υγείας του και δεν κατάφερε να τον αντιμετωπίσει.

Το National Geographic, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, αναφέρει ότι το σκυλί κόλλησε κορονοϊό από έναν από τους ιδιοκτήτες του, που είχε νοσήσει.

Πηγή: Protagon.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com