ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της Προσωρινής Τριμελούς Επιτροπής του παραρτήματος

Στην παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε χτες Τετάρτη 29.7 μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας υπήρχε ανταπόκριση από τους συνάδελφους που ήρθανε στο τραπεζάκι μας είτε να ενημερωθούν, είτε να κάνουνε αίτηση εγγραφής στον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρουμε στην ανακοίνωση:

Με Αλληλεγγύη στο πλάι του κάθε συναδέλφου που μας χρειάζεται

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η κατάσταση στο επάγγελμά μας τους τελευταίους 4 μήνες έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία στη φτώχεια και την ανέχεια. Σήμερα ελάχιστοι μουσικοί παίρνουν κάποιο επίδομα ενίσχυσης. Η φάση της επιδότησης της εργασίας δείχνει πιο σκληρή από την προηγούμενη φάση της επιδότησης της ανεργίας. Αντίστοιχα το άνοιγμα της δουλειάς το καλοκαίρι σημαίνει λίγα για λίγους και αυτά με το φόβο της ακύρωσης λόγω έκτακτων μέτρων για την επιδημία. Το τελευταίο ΦΕΚ της Κυβέρνησης στις 13 Ιουλίου που προσωρινά απαγορεύει τα πανηγύρια και άλλες αντίστοιχες δημόσιες ανοιχτές εκδηλώσεις παίρνει από τα χέρια του πεινασμένου τη μπουκιά που του έδωσαν.

Η Κυβέρνηση γνωρίζει καλά την κατάσταση των εργαζομένων του κλάδου μας. Αδιαφορεί για την εξαθλίωση των εργαζόμενων που παράγουν τον Πολιτισμό στη Χώρα μας. Την ενδιαφέρει πως με αφορμή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, θα υλοποιήσει σχεδιασμούς χρόνων, που όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις προωθούσαν με μια αξιοθαύμαστη συνέχεια και συνέπεια. Γι αυτό στη συνάντηση της ΠΟΘΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος) με τους εργοδότες μας, είπαν καθαρά ότι η Κυβέρνηση έχει δεχθεί τη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων τους.

Μόνος δρόμος που μας μένει είναι η κλιμάκωση της διεκδίκησης για την εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των συναδέλφων.

 Ζητάμε:

534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 ως σήμερα 5 ένσημα μουσικού.

– Εποχικό βοήθημα το Σεπτέμβρη με 5 ένσημα για το 2019.

– Επιδότηση όλων των ανέργων.

– Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.

– Ένταξη και των ελαστικά απασχολούμενων στα Ξενοδοχεία στην επιδότηση των 534 ευρώ.

– Εξασφάλιση και κατοχύρωση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων των δημιουργών και     εκτελεστών στη νέα ψηφιακή εποχή.

– Αποζημίωση όλων των εργαζομένων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Με τα μουσικά μας όργανα θα διαδηλώνουμε, ούτε βήμα πίσω! Έχοντας σαν παρακαταθήκη τις πραγματικά ιστορικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, τις πρωτοβουλίες για συζήτηση και ενημέρωση που πήραμε σε όλες της πόλεις, την ίδρυση των νέων παραρτημάτων σε Ζάκυνθο, Λάρισα, Τρίκαλα και Χαλκίδα συνεχίζουμε τον αγώνα για την επιβίωση των εργαζόμενων του κλάδου μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ