ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σκληρή επίθεση Στ. Χατζηκράχτη στις δημοτικές αρχές Σαρχώση και Κόκουρα

Αίσθηση προκάλεσε χθες η συνολική στάση της παράταξης ΣΥΝ Πολιτεία του δήμου Τυρνάβου αλλά και του ενός συμβούλου της παράταξης που συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, με δεδομένο ότι ενώ είχε καταθέσει πρόταση ψηφίσματος για τη μονιμοποίηση των καθαριστριών, δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση για να την υπερασπιστεί, ενώ και ο μοναδικός σύμβουλος της παράταξης τελικά δεν ψήφισε το ψήφισμα επειδή σε αυτό συμπεριλήφθηκε και πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που ανέφερε:

“Η μονιμοποίηση να γίνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να γίνουν νέες προσλήψεις για ασφαλή και καθαρά σχολεία και να μην παραδοθεί η καθαριότητα των σχολείων σε εργολάβους και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις”.

Τελικά το ψήφισμα της ΣΥΝ Πολιτείας με την προσθήκη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψήφισαν όλες οι παρατάξεις εκτός του συμβούλου της Συν Πολιτείας!!!

Η επίθεση Χατζηκράχτη

Εν τω μεταξύ κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης ψηφίσματος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση όσο και στη σημερινή του κ. Κόκουρα για τη συμπεριφορά τους προς τις καθαρίστριες λέγοντας:

“Πρόταση ψηφίσματος κατέθεσε η δημοτική παράταξη «ΣυνΠολιτεία» του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου για τη μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών, και ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει:

  1. Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών, με πλήρη και σταθερή εργασία, καθώς και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  2. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  3. Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για όλες τις σχολικές καθαρίστριες.
  4. Δέσμευση από την πλευρά της πολιτείας για την πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους όλων των καθαριστριών.

Πριν ένα χρόνο, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τα «ηνία» της δημαρχίας, με τις προεκλογικές της ευλογίες, στη σημερινή «φιλεργατική» παράταξη της ΝΔ του κ. Κόκουρα, ο οποίος δεν δέχτηκε να συναντήσει τους εργαζομένους στην καθαριότητα και να συζητήσει τα προβλήματά τους στον χώρο δουλειάς, το αμαξοστάσιο του δήμου.

Πότε πρόλαβε και ξέχασε, τι έκανε η ίδια, την πενταετία που διοίκησε τον δήμο για τα ζητήματα αυτά, καθώς και η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που τον υποστηρίζει;

Τώρα τους πήρε ο πόνος για την ομάδα των εργαζομένων, όπως λέει στο κείμενο, που είναι όμως πολύ μεγάλη, πάνω από 8500 άτομα;

Μνημείο υποκρισίας που δεν έχει προηγούμενο στα δημοτικά πράγματα αποτελεί το ψήφισμα της «ΣυνΠολιτεία» .

Αυτόν τον ξεπεσμό τους, ας τον δουν και να τον εκτιμήσουν ανάλογα και οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα και να μην βάζουν την μάσκα στα μάτια για να μην βλέπουν και την τωρινή δημοτική αρχή της ΝΔ, που ήδη έδωσε τα διαπιστευτήριά της για χειρότερες μέρες που τους περιμένουν.

Συγκεκριμένα

  • Στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους στην σχολική καθαριότητα τα δεδουλευμένα καταβάλλονται τρεις φορές το χρόνο και εργοδότες είναι οι δήμοι με τους οποίους υπογράφονται οι μεσαιωνικές συμβάσεις. Υπάρχουν και δήμοι από τους οποίους πληρώνονται οι εργαζόμενοι κάθε μήνα.

Τι έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό;

  • Στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις των σχολικών καθαριστριών τον Ιούνη του 2015 και του 2016, τον Μάρτη του 2017, τον Φλεβάρη και Μάη του 2018 που είχαν βασικό αίτημα την μονιμοποίησή τους, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους πρότεινε συμβάσεις 10 μηνών, των 300 € με λήξη κάθε Ιούνη και να είναι σε καθεστώς ανασφάλειας, αν θα προσληφθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Τι παρεμβάσεις έκανε κεντρικά, η προηγούμενη δημοτική αρχή στους ομοϊδεάτες της, της τότε κυβέρνησης;

Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία «πάνε τρένο».

Μόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ και οι δήμαρχοι που υποστήριζε στάθηκαν δυναμικά στο πλευρό τους.

  • Ακόμα, να μην μας διαφεύγει και η πρόθεση της τότε κυβέρνησης, δια στόματος του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη τον Μάρτη του 2016, να αναθέσει σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) την καθαριότητα των σχολικών μονάδων για να μετατρέψει με τον τρόπο αυτόν, τους εργαζόμενους σε εργολάβους και να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τους ιδιώτες.

Και τώρα ήρθε η ώρα, του σημερινού υπουργού Εσωτερικών, που επικαλείται «συνταγματικά κωλύματα» τα οποία δεν του επιτρέπουν την μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών όπως δήλωσε προχθές στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις σχολικές καθαρίστριες με το οποίο περνά όλη η διαδικασία στους δήμους.

Όμως τα κωλύματα αυτά διατηρήθηκαν στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της συνταγματικής αναθεώρησης με την ευθύνη και την ψήφο των Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που αρνήθηκαν την αναθεώρηση του σχετικού άρθρου μετά από πρόταση του ΚΚΕ.

Αυτά τα ολίγα για τις «ημέρες των πριν» και αυτά που προμηνύονται για τους «τωρινούς»

Θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντι τους”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ