ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωνσταντίνος Κοντσιώτης, Msc. Φυσικός στο ΓΕΛ Φαλάνης, αιρετό μέλος στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας

Τον απόλυτο παραλογισμό ζούμε στις συνεδριάσεις του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας τελευταία. Ενώ τα μέλη είναι παρόντα και συμμετέχουν στη συνεδρίαση του διευρυμένου Π.Υ.Σ.Δ.Ε., η οποία είχε οριστεί στις 6 μ.μ. στα γραφεία της Δ/νσης, όταν τελειώνει αυτή η συνεδρίαση και ακολουθεί η συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο, δύο μέλη ζητάνε να γίνει με τηλεδιάσκεψη!

Ο κ. Διονυσίου, διορισμένο τακτικό μέλος, και ο κ. Ρεμπάπης, αναπληρωματικό αιρετό μέλος, ενώ παρευρίσκονται στο χώρο της συνεδρίασης, αποχωρούν γιατί θέλουν να γίνει η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Σουρεαλιστικές καταστάσεις. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η οποία γινόταν με τηλεδιάσκεψη, τα 3 μέλη απαιτούσαν από τη Γραμματέα του Συμβουλίου να τους δώσει της υποκατηγορίες των Ειδικών Κατηγοριών μετάθεσης.

Ο φάκελος με τα στοιχεία ήταν στο τραπέζι του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., οπότε είχαν την ευκαιρία και την ευχέρεια να ενημερωθούν για ποιο λόγο ο κάθε συνάδελφος κρίθηκε ότι ανήκει στην Ειδική Κατηγορία. Αντί γι’ αυτό, έχουν το θράσος να ρίχνουν μομφές στη Γραμματέα ότι δεν έχουν πλήρη στοιχεία και ζητούν αναβολή της συνεδρίασης. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργούν θέματα, ώστε να κλονιστεί η αξιοπιστία του Συμβουλίου. Δε σκέφτονται ούτε καταλαβαίνουν την αγωνία των συναδέλφων για τις τοποθετήσεις και προσπάθησαν με αυτό τον τρόπο να μπλοκάρουν τη διαδικασία, η οποία, με ευθύνη του Υπουργείου, έχει ήδη καθυστερήσει.

Δυστυχώς γι’ αυτούς και ευτυχώς για τους συναδέλφους, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τα 3 μέλη του Συμβουλίου (Πρόεδρος, αναπληρωματικό μέλος κ. Κουτσιάη και αιρετό μέλος κ. Κοντσιώτης) και έγιναν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων στις νέες οργανικές θέσεις. Το εάν έγιναν ορθά ή λανθασμένα το αποδεικνύει το πλήθος των ενστάσεων. Στη Γενική υπήρχαν 5 ενστάσεις και ικανοποιήθηκε η μία (και μία δεύτερη βρίσκεται σε εκκρεμότητα), ενώ στην Ειδική 3, που είναι σε εκκρεμότητα. Σημειωτέον ότι η εκδίκαση των ενστάσεων έγινε σε επόμενη πράξη με παρόντες τους: κ. Διονυσίου, κ. Κοντελέ και κ. Χαρχαρίδου.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω τη μεγάλη βοήθεια που μας προσφέρει το τμήμα Μηχανοργάνωσης της Δ/νσης και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, αφού, συνήθως ξεπερνώντας τον εαυτό τους, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ασφυκτικές προθεσμίες που βάζει το Υπουργείο. Πού τα βρήκαν λοιπόν τα εσφαλμένα βήματα; Πού τις βρήκαν τις σοβαρές αλλαγές που θα γίνουν στις τοποθετήσεις; Έγιναν δύο ερωτήματα προς το Υπουργείο για τα θέματα που έβαζαν οι συνάδελφοι με τις ενστάσεις τους και περιμένουμε απάντηση το πολύ σε 10 μέρες. Αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε τους αρέσει είτε όχι.

Για το διευρυμένο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και την προσωρινή διαταγή αναστολής όλων των αποφάσεων του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας περί αλλαγής του πίνακα των Δ/ντων του 2017, τους απαντώ ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Οι 4 της πλειοψηφίας (κ. Λιάπης, κ .Διονυσίου, κ. Κοντελές, κ. Κολοβού) εξέθεσαν το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (και φυσικά αυτούς που τους διόρισαν) με τη μη σύννομη απόφασή τους, την οποία ανέπεμψε ο Π.Δ.Ε.. Ήταν δυνατόν να συναινέσω στο να παρακάμψουμε προσωρινή διαταγή αναστολής; Δηλαδή σε δύο συνεδριάσεις το Συμβούλιο θα έπαιρνε δύο μη σύννομες αποφάσεις και στη δεύτερη μάλιστα θα αγνοούσε δικαστική απόφαση; Φυσικά και δε ζούμε στη Βενεζουέλα.

Όσο για την αγωνία των Παρεμβάσεων για το τι θα γίνει στη Δ.Α.Κ.Ε., ας ρωτήσουν τους όψιμους συνοδοιπόρους τους. Σε ό,τι με αφορά, όπως πάντα, θα βαδίσω το δρόμο της αξιοπρέπειας, της ανεξαρτησίας, του ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού με αρχές, θέσεις, αξίες και ηθική, χωρίς υστεροβουλία. Το δρόμο της αρετής. Το ποιος θα δει την έξοδο και ποιος θα βρεθεί σε αδιέξοδο θα το αποφασίσουν δημοκρατικά οι συνάδελφοι, και όχι οι «πατερούληδες» των Αθηνών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ