Ο ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ BARTENDER ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΚΥΝΗΓΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 2 πανελλήνιες πρωτιές και 5η ευρωπαϊκή θέση σε 2 διαγωνισμούς

Το όνειρό του πραγματικότητα κάνει καθημερινά με σκληρή δουλειά, διάθεση και εμπνεύσεις ο νεαρός Τυρναβίτης bartender, Γιώργος Μαρκούλης, που σήμερα βρίσκεται ένα βήμα πριν την παγκόσμια διάκριση και τη συμμετοχή σε κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Λουκία της Καραϊβικής, αφού βρίσκεται στη λίστα των 12 φιναλίστ εκ των οποίων θα επιλεγεί αυτός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον παγκόσμιο αυτό διαγωνισμό.

Ο Γιώργος Μαρκούλης είναι για ακόμα μία φορά στους κορυφαίους 12 φιναλίστ στην Ελλάδα στον διαγωνισμό “Chairman’s Spice Lab” που είναι παγκόσμιας εμβέλειας δημιουργώντας το δικό του Spiced Ρούμι. Αν κερδίσει τη συμμετοχή και βρεθεί στην Αγία Λουκία στην Καραϊβική θα τελειοποιήσει μαζί με την ομάδα του Chairman’s, το ρούμι του το οποίο θα κυκλοφορήσει σε Limited Edition στην παγκόσμια αγορά.

Ο ίδιος εξηγεί:

“Μέσα από την συμμετοχή μου στον διαγωνισμό Chairman’s Spiced Lab θέλω να παρουσιάσω ένα spiced rum το οποίο θα συνδυάζει την Creol κουλτούρα και τις γεύσεις της, με την ελληνική φιλοσοφία και τα αρώματα της γης της. Ένα από τα 3 επιπλέον συστατικά που θα χρησιμοποιήσω στην πρότασή μου είναι οι φλούδες που έχουν περισσέψει από τα πεπόνια αντί της παπάγιας (η οποία είναι ένα εξωτικό φρούτο το οποίο χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή στο νησί της Αγίας Λουκίας), ένα από τα απόλυτα καλοκαιρινά φρούτα που με ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και ξυπνά παιδικές αναμνήσεις”.

Οι πιθανότητες είναι σίγουρα με το μέρος του αφού μέχρι σήμερα οι ιδέες του συγκέντρωσαν τόσο το πανελλαδικό όσο και το πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον.

Μάλιστα τον περασμένο Νοέμβρη διακρίθηκε με 1η θέση στην Ελλάδα, και στους κορυφαίους 5 στην Ευρώπη σε διαγωνισμό κοκτέιλ Ti’Punch παγκόσμιας κλίμακας.

Επίσης κέρδισε το Skinos Experience σε περίοδο καραντίνας δημιουργώντας από το σπίτι.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Γιώργος Μαρκούλης που μεγάλωσε στον Τύρναβο σπουδάζει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στον Βόλο.

Γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1997 και είναι ο πιο μικρός από όλους τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.

Δουλεύει ως Bartender και αυτό το καλοκαίρι θα τον βρείτε στην παραλία Παντελεήμονα στο φημισμένο bar “Γαλαρία”

Ο Γιώργος μιλά με μεγάλο ενθουσιασμό για τη δουλειά του και σημειώνει μεταξύ άλλων:

“Ξεκίνησα αυτή την δουλειά τα τελευταία 2,5 χρόνια Το ξεκίνησα γιατί το αγαπούσα και με ενθουσίαζε πριν καν μπω πίσω από την μπάρα Είναι αυτό που λένε κάνε το χόμπι σου δουλειά. “Job your love Love your job”.

Οσο για τα επιτεύγματά του μας απαντά:

“Αγάπη, μεράκι, υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά. Συνεχής εξέλιξη. Παρακολούθηση των εξελίξεων και των trends στην bartending σκηνή”.

Δεν μένει παρά να του ευχηθούμε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να εκπροσωπήσει τη χώρα και την περιοχή μας στην Καραϊβική μεταφέροντας εκεί γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού.

Καλή επιτυχία Γιώργο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com