Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΝΤΣΙΩΤΗ

Το διορισμένο μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, απαντά στον αιρετό της ΔΑΚΕ:

“Απάντηση από έναν “μαθητευόμενο μάγο” (Διονυσίου Διονύση ΠΕ11 Διορισμένο μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας), στον “Χουντίνι” του ΠΥΣΔΕ Λάρισας  (“φακίρη της κακιάς ώρας” κατ΄ εμέ) κ.Κοντσιώτη, αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας

κ.”Χουντίνι” στην πρόσφατη ανακοίνωσή σας ξεχνάτε να αναφέρετε ότι είχαμε αποφασίσει οι συνεδριάσεις να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης μιας και είχαμε εξοικειωθεί με αυτές  και εξακολουθούσαν να συντρέχουν οι λόγοι δημόσιας υγείας που τις επέβαλαν.

Χρειάστηκε να ψηφίσουμε επ’ αυτού (καθ’ υπέρβαση, αφού δεν ισχύουν οι νόμοι για το ΠΥΣΔΕ Λάρισας) και πλειοψηφικά αποφασίσαμε οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ να γίνονται μόνο με τηλεδιάσκεψη. Πολλές φορές χρειάστηκε -αναίτια- να το υπενθυμίσουμε στον πρόεδρο. Από κάποιες όμως συνεδριάσεις αποκλειστήκαμε λόγω της παράνομης εμμονής του προέδρου να γίνουν αυτές δια ζώσης. Μάλιστα κάποιες από αυτές ήταν διακοπείσες (μέσω τηλεδιάσκεψης) συνεδριάσεις οι οποίες συνεχίστηκαν (δια ζώσης). Μια τέτοια ήταν και (η δια ζώσης) συνεδρίαση της 21/7/2020, συνέχεια της 20/7/2020 (μέσω τηλεδιάσκεψης) συνεδρίασης. Η συνεδρίαση στις 20/7/2020 διεκόπη γιατί η υπηρεσία, η ΔΔΕ Λάρισας, ο δ/ντης  ΔΔΕ Λάρισας ο κ.Καψάλης δηλαδή  δεν ήταν σε θέση να μας βεβαιώσει ποιοι από τους συναδέλφους που ανήκαν στη ΔΔΕ Λάρισας ή μόλις είχαν μετατεθεί σε αυτή ανήκαν σε ειδική κατηγορία και για ποιο λόγο(πολύτεκνοι, γονείς ΑΜΕΑ  τέκνου, ΑΜΕΑ οι ίδιοι, σύζυγοι βαριά νοσούντων, είδος πάθησης). Ομόφωνα διακόψαμε (μέσω τηλεδιάσκεψης) και αναμέναμε όταν είναι έτοιμα τα στοιχεία να ειδοποιηθούμε για την συνέχισή της (εννοείται μέσω τηλεδιάσκεψης). Σε συνέχεια αυτού ορίστηκε η συνεδρίαση την επόμενη μέρα (δια ζώσης) χωρίς να μας αποσταλούν τα ανωτέρω αιτηθέντα στοιχεία. Αμέσως μετά της συνεδρίασης του συμβουλίου επιλογής στις 21/7/2020 γνωρίζοντας ότι ο κ. Κοντελές, η κα.Χαρχαρίδου απουσίαζαν εκτός Λάρισας λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Φυσικό επόμενο ήταν να μην δεχτούμε αυτή την μεθόδευση του προέδρου (αυτός την διαλαλεί-με την δική σας ανοχή κ. “Χουντίνι”-ως δικαίωμά του) να αλλάζει αυθαίρετα και ξαφνικά τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων.

κ.”Χουντίνι” θα πρέπει να μάθετε να σέβεστε, εμπράκτως, εσείς και ο πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ τους νόμους και την άποψη της πλειοψηφίας. Πολύ δε περισσότερο εσείς ως συνδικαλιστής οφείλετε να επαναφέρετε αυτόν στην νομιμότητα όταν ξεφεύγει και όχι να συμπορεύεστε μαζί του και να προσπαθείτε οι δυο σας αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά να αγνοείτε νόμους και να ανατρέπετε πλειοψηφικά ληφθείσες αποφάσεις. Εξάλλου πολλές φορές αναβάλλαμε συνεδριάσεις γιατί δεν μπορούσατε να παρευρεθείτε και  δεν επιθυμούσατε να  σας αντικαταστήσει ο αναπληρωματικός σας.

Η αξιοπιστία των συναδέλφων κλονίζεται όταν διαβάζουν ότι η πλειοψηφία αποφασίζει (καθ’ υπέρβαση και πάλι,  διότι κάτι τέτοιο προβλέπεται από νόμους) την ανάρτηση πινάκων  (μόρια ,συνυπηρέτηση, εντοπιότητα, ειδική κατηγορία και επιλογές των συναδέλφων) και παρόλα αυτά πίνακες δεν βλέπουν επειδή η μειοψηφία (Κοντσιώτη, Καψάλη) έτσι “γουστάρει”.

Στο σημείο αυτό θα κάνω μια παρένθεση για  να απευθυνθώ στους συναδέλφους λέγοντάς τους ότι δεν πρέπει όταν  γίνονται τέτοια πράγματα και καταγγέλλονται να τα διαβάζουν και να τα δέχονται χωρίς να αντιδρούν. Θα τα βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Η συλλογική αντίδραση είναι αυτή που βάζει στο περιθώριο κάθε λογής τσαρλατάνους  και φακίρηδες.

Δεν αρμόζει σε κανέναν ελεύθερο άνθρωπο να δέχεται με απάθεια τέτοιες καταστάσεις.

Πολύ δε περισσότερο σε εκπαιδευτικούς.

Η ένταξη σε ειδική κατηγορία για κάποιες περιπτώσεις είναι ισόβια και για κάποιες άλλες όχι. Πώς εμείς θα κάνουμε τοποθετήσεις-και μάλιστα σε οργανικά κενά- εάν δεν έχουμε την πλήρη γνώση και την εγγύηση δια του δ/ντη ΔΔΕ για την ορθότητα των στοιχείων αυτών τη στιγμή που προτείνουμε τις τοποθετήσεις αυτές;

Η αναφορά του “καταξιωμένου μάγου” στον περιορισμένο αριθμό ενστάσεων δε σημαίνει τίποτα απολύτως διότι

Πώς να κάνει ένσταση κάποιος όταν δεν έχει στην διάθεσή του πίνακες με στοιχεία;

Γιατί δεν αναφέρεται ότι έγιναν ενστάσεις από συναδέλφους που ανήκαν σε ειδική κατηγορία και δεν είχε γίνει αντιληπτό; Οι οποίοι μάλιστα διορίστηκαν ως ανήκοντες σε ειδική κατηγορία και δεν το έλαβαν υπόψιν τους τα τρία μέλη που τα έκαναν όλα καλά στις 21-7-2020 ( Κοντσιώτης Καψάλης Κουτσιάη) .

Για το Δ.ΠΥΣΔΕ,  “ο μεγάλος μάγος” ,επειδή δεν θέλει να αγνοείται η δικαστική απόφαση, δύο είναι τα ερωτήματά μου:

1) Πόσες φορές στο διάστημα (Ιούνιος 2019- Ιούλιος 2020) ρωτήσατε, δημοσιεύσατε, απείχατε ώστε να καταγγείλετε την κωλυσιεργία επί της εφαρμογής της 79/2019 δικαστικής απόφασης ή με ποιόν άλλον τρόπο;

Να απαντήσω εγώ για εσάς: καμία φορά και με κανέναν τρόπο.

2) Για την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής- τα έγγραφα ελπίζω να τα λάβατε και εσείς πλήρη- και εφόσον αυτή εκδόθηκε με την επίκληση ΨΕΥΔΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, τι προτίθεστε να κάνετε για να διαφυλάξετε την νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον; ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΑΡΜΟΔΙΩΣ;  ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ; -όπως κάποιοι από εμάς προτιθέμεθα – Ή ΘΑ ακολουθήσετε στα πλαίσια της δική σας ανεξαρτησίας της δική σας αξιοπρέπειας (που σας οδήγησε ως συνδικαλιστή να ζητάτε 200.000 ευρώ από εκπαιδευτικό ως αποζημίωση) του δικού σας ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού (τον οποίο εγκαταλείψατε πριν πέντε χρόνια διεκδικώντας την θέση του δ/ντη ΔΔΕ Λάρισας αλλά ως ενθυμείσθε λάβατε με κρότο την απάντηση των συναδέλφων εκλεκτόρων ),  των δικών σας αρχών, των δικών σας θέσεων  (σε δεκάδες αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ είστε “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ” κοροϊδεύοντας συναδέλφους που δεν γνωρίζουν), των δικών σας αξιών και της δικής σας ηθικής, της δικής σας ανυστεροβουλίας στον δρόμο της δικής σας αρετής    ΚΑΙ  ΘΑ σφυρίξετε αδιάφορα, στρίβοντας στην γωνία με ελαφρά πηδηματάκια όπως πράξατε κατά το παρελθόν (email) (Εκπαιδευτικό με δυο πτυχία την ίδια χρονική περίοδο, τον κάνατε  διευθυντή)(όταν σας ρώτησα ‘τα λάθη που διαπιστωθήκαν στην περίπτωση Μπασδαβάνου έγιναν και στους άλλους υποψήφιους διευθυντές το 2017’)κτλ.

Έχουμε αιτηθεί (μέλη του συμβουλίου επιλογής) να πάρουμε αντίγραφα των πρακτικών μας, που αναφέρονται στην  απόφαση προσωρινής αναστολής της δικαστικής  απόφασης (79/2019).

Μάλλον όμως θα χρειαστεί να απευθυνθούμε στην εισαγγελία για έκδοση σχετικής εντολής. Κάποιοι άλλοι εκτός συμβουλίου τα λαμβάνουν αυτά με ταχύτατες διαδικασίες, αυθημερόν -όπως πρέπει να γίνεται εφόσον είναι εφικτό- χωρίς να έχουν κάνει αίτημα προς το συμβούλιο και χωρίς να αποφασίσουμε επ’ αυτού. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και για τα μέλη του συμβουλίου όταν ζητούν αντίγραφα πράξεων στις οποίες συμμετείχαν.

Αναφέρομαι στα πρακτικά εκείνα,  στα οποία εσείς κ. Κοντσιώτη και ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Καψάλης ψηφίσατε ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ στον κ. Μπασδαβάνο να υποβάλει νέα αίτηση τοποθέτησης ενώ εμείς τα άλλα τέσσερα μέλη (Διονυσίου, Συρόγλου, Λιάπης, Κοντελές) ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ στον κ. Μπασδαβάνο να υποβάλει νέα αίτηση τοποθέτησης ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΕ. Τα ανωτέρω πρακτικά (ΥΠΟΘΕΤΩ) πήραν μαζί  και με άλλα έγγραφα, οι αιτούντες την προσωρινή διαταγή αναστολής εκτελέσεως της δικαστικής απόφασης (Παππάς, Λάμπρου, Σκούρτης) εντός ολίγων ωρών. Γιατί εμείς, τα ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, να καθυστερούμε μέρες, εβδομάδες και μήνες και να αναγκαζόμαστε να προσφεύγουμε στην έκδοση εισαγγελικών εντολών;

Και για να τελειώνουμε κ. Κοντσιώτη θα σας ζητήσω κάποιες “προσωπικές χάρες”. Ρωτήστε λοιπόν στο τμήμα μηχανοργάνωσης “όπου συνήθως ξεπερνούν τον εαυτό τους” οι αιτήσεις τοποθέτησης των διευθυντών του 2017 (ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την 79/2019) που μου εστάλησαν (2 μήνες μετά την εισαγγελική εντολή) με μορφή ηλεκτρονικού αρχείου στις 22-7-2020 ,την επόμενη μέρα , δηλαδή, της έκδοσης αναστολής εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης, προέρχονται απ’ το σύστημα ΑΘΗΝΑ μέσω του οποίου και κατατέθηκαν τον Ιούλιο 2017; Είναι οι πρωτογενείς όπως εγγράφως ζητούσα απ’ τις αρχές του 2020 και σαφώς διευκρίνιζε και η 2η εισαγγελική εντολή; Γιατί έχω κάποιες ισχυρές αμφιβολίες.

Γνωρίζουν κάτι επ’ αυτού ή έχουν πλήρη άγνοια;

Ζητήστε σας παρακαλώ απ’ τον πλήρως ταυτιζόμενό  σας, πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ και διευθυντή ΔΔΕ κ. Καψάλη να μου επιδώσει το πόρισμα της ΕΔΕ που διοργάνωσε εις βάρος μου προ εικοσαμήνου και η οποία έλαβε τέλος (όπως μου διαμήνυσε προ δεκαπενθημέρου περίπου) διότι τα εγγράφως υποβληθέντα αιτήματά μου επ’ αυτού, αγνοούνται επιδεικτικά  . Προφανώς είναι ιδιαίτερα βαρύ το πόρισμα και τα στοιχεία που εμπεριέχονται στην ΕΔΕ (αλλά για ποιόν για μένα ή μήπως για τον κ. Καψάλη;) Πιστεύω να σας ακούσει, δεν διαφωνήσατε ποτέ μαζί του.

Επαινείτε με την ανακοίνωσή σας την λειτουργία της υπηρεσίας της οποίας αυτός ηγείται δηλαδή την ΔΔΕ Λάρισας (ασχέτως εάν αυτός κατέθεσε – σε δικαστήριο-  παραδεχόμενος πολλές και σοβαρές πλημμέλειες της “υπηρεσίας του” κατά την επιλογή Δ/ντών  το 2017)  και δεν προβήκατε ποτέ σε καμία δήλωση, ,τοποθέτηση,  κρίση, δημοσίευση, καταγγελία εις βάρος του. Αν μη τι άλλο αυτό αποτελεί την πλήρη αποδοχή της (προ πενταετίας) ήττας σας και δικαιώνει στον μέγιστο βαθμό την ψήφο της πλειοψηφίας των εκλεκτόρων που τον επέλεξε για διευθυντή της ΔΔΕ Λάρισας. Άραγε είστε τιμητής των άξιων και ικανών κ. Κοντσιώτη; (κάτι τέτοιο δεν αντιλήφθηκα στην διάρκεια των 150 και πλέον πολύωρων συνεδριάσεων στις οποίες συμπαρευρεθήκαμε) ή μήπως ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑ ΤΟΣΟ ΣΦΙΧΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ;

Και τέλος υπενθυμίστε του κι εσείς  (το έχω ζητήσει εγγράφως)να δημοσιεύσει ως υποχρεούται με κάθε πρόσφορο τρόπο  περίληψη της απόφασης με την  οποία κηρύχθηκα ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΑΘΩ0Σ, απ’ το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο (αρ. πρωτ. 132/22-07-2020 ) αφού αφενός αυτός εκκίνησε την πειθαρχική μου δίωξη, αφετέρου υπάγομαι στη Δ/νση Δ/θμιας Λάρισας της οποίας αυτός  προΐσταται.

Προφανώς αναφέρομαι στην πειθαρχική ποινή, (πρόστιμο ⅛  του μισθού μου) που μου επέβαλε επειδή δημοσίευσα αληθινά γεγονότα, παρανομίες του ΠΥΣΔΕ Λάρισας προεδρεύοντος του κ. Καψάλη.

Αναμένω την απάντησή σας (χωρίς αερολογίες και γενικότητες) ώστε να σας ανταπαντήσω με ημερομηνίες, διευθύνσεις και ονόματα επί παντός επιστητού.

ΥΓ1

Οι μεγάλοι μάγοι κ Κοντσιώτη παρά τη συχνή και τέλεια επανάληψη των μαγικών τους, ενίοτε αυτά γίνονται αντιληπτά, με ολέθρια αποτελέσματα για αυτούς. Διαισθάνομαι λοιπόν ότι ήρθε η ώρα σας…

ΥΓ2

Πιστεύω να θυμάστε αυτό που είχε πει  ο  Ευάγγελος Αβέρωφ. Κάτι με λύκους, μαντριά και πρόβατα ήταν”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ