ΆΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Αυτοψία σε πληγείσες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών καλλιέργειες, πραγματοποίησε τη Δευτέρα κλιμάκιο του Δήμου Φαρσάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΛΓΑ.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τον δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρσάλων κ. Δημήτρη Γούσια, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο, τον διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο και τον επόπτη του ΕΛΓΑ κ. Γιώργο Σαμαρά.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις προκύπτει πως η ζημιά αφορά σε περισσότερα από 4000 στρέμματα με επίκεντρο περιοχές της δημοτικής ενότητας Πολυδάμαντα, αλλά και προς την δημοτική ενότητα Ναρθακίου (Καστράκι).

Επλήγησαν κυρίως καλλιέργειες βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας, καλαμποκιού, ηλίανθου και λαχανικών.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης ο δήμος Φαρσάλων προχώρησε στην απαιτούμενη αναγγελία της ζημιάς και ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από τους πληγέντες αγρότες.

«Δυστυχώς η φετινή χρονιά επεφύλασσε αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις στους αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων, παράλληλα με τη γενικότερα δυσμενή οικονομικά κατάσταση που επέφερε η πανδημία. Ως δήμος Φαρσάλων προχωρήσαμε άμεσα τις διαδικασίες από την πλευρά μας, ώστε το ταχύτερο δυνατό να αποζημιωθούν με δικαιοσύνη οι αγρότες» δήλωσε ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Φαρσάλων κ. Δημήτρης Γούσιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ