ΤΟ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Κέντρου

Στις  31/7/2020 με αφορμή την περίπτωση των  πρώην εργαζομένων της ελευθεροτυπίας ψηφίστηκε στην βουλή  τροπολογία με βάση την οποία διευκρινίζεται  το νομοθετικό πλαίσιο που είναι σε εφαρμογή σχετικά με την κατάταξη των πιστωτών  σε διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και κηρυχθείσες πτωχεύσεις.

Η συγκεκριμένη τροπολογία  δεν  καταργεί τον  κατάπτυστο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του  2015,  με βάση τον οποίο ανατράπηκε  το προηγούμενο καθεστώς της ευνοϊκής μεταχείρισης των εργαζομένων σε τέτοιες διαδικασίες και πλέον  σε  περίπτωση  πτώχευσης  των  επιχειρήσεων  προτάσσονται  οι  τράπεζες  έναντι  των  μισθών των   εργαζομένων.

Η κυβερνητική τροπολογία διευκρινίζει ότι η ισχύς του παραπάνω νόμου δεν αφορά διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, ή πτωχεύσεις που ξεκίνησαν πριν την ψήφισή του. δηλαδή, για τις επιχειρήσεις που πτώχευσαν πριν το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργαζόμενοι θα έχουν προτεραιότητα έναντι των τραπεζών. η συγκεκριμένη διάταξη αφορά κυρίως τους εργαζόμενους της «ελευθεροτυπίας» και τοπικά περιπτώσεις όπως των απολυμένων των πρώην ΣΜ Λάρισα.

Ετσι ανοίγει ο δρόμος να πάρουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους.

Βασική και πάγια θέση του Εργατικού Κέντρου και του συλλόγου υπαλλήλων – εμποροϋπαλλήλων για όλες τις περιπτώσεις πτώχευσης ήταν και παραμένει η ανατροπή αυτού του άθλιου κι απαράδεκτου νομοθετικού πλαισίου  σε βάρος των εργαζομένων που όμως  συνεχίζεται γι΄ αυτό κι απαιτούμε  την άμεση και πλήρη κατάργηση αυτού του νόμου.

Σε αυτή την κατεύθυνση  καλούμε όλους τους εργαζομένους να δυναμώσουν την διεκδίκηση τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ