ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας που υπογράφουν οι εκλεγμένοι στο δ.σ. της ΕΛΜΕ Δ. Παπαδόπουλος και Π. Ρεμπάπης

Στην χτεσινή συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ  για την τοποθέτηση συναδέλφων σε εναπομείναντα οργανικά κενά ο αιρετός των Παρεμβάσεων  με βάση και τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων,   κατέθεσε  κείμενο   σχετικά με την  απαράδεκτη εγκύκλιο 102027/ΓΔ5/30/7/2020 του Υπουργείου  για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά.

Το κείμενο που υπερψηφίστηκε με ψήφους(4-1)κατέληγε ότι: «…στο υπηρεσιακό συμβούλιο δεν θα γίνει καμία συζήτηση για τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά πριν την συνεδρίαση των συλλόγων διδασκόντων αρχές Σεπτέμβρη  ζητώντας παράλληλα από το υπουργείο Παιδείας να  αποσύρει  τώρα την εγκύκλιο». Να σημειώσουμε ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη ο  ΔΔΕ και πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ κ. Καψάλης επικαλέστηκε κανονική άδεια  προφανώς για να αποφύγει να πάρει θέση (λες και τα υπόλοιπα 4 μέλη του συμβουλίου  δεν είναι σε άδεια).

Και ενώ έχουν συμβεί αυτά  βλέπουμε την σημερινή ανάρτηση της ΔΔΕ για κατάθεση δικαιολογητικών των συναδέλφων για να ακολουθήσουν οι αιτήσεις για τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά, γυρνώντας μας χρόνια πίσω.

Οι  συνάδελφοι  θα  είναι σε συνεχή «ομηρία»  από  το Υπουργείο  και  την εκάστοτε  διοίκηση κάθε  καλοκαίρι ; Θα τρέχουν  να κάνουν δηλώσεις δυο και τρεις φορές με ποιο  στόχο;  Την  φιέστα  του  κάθε  υπουργού που  αντί  να  ασχοληθεί  με  τη  μείωση  των μαθητών  στις  τάξεις  λόγω πανδημίας  ασχολείται   με  το  πώς  θα  μειώσει  τους  αναπληρωτές και  θα  διαλύσει κάθε  σοβαρότητα  στην εκπαιδευτική  διαδικασία  με  προαιρετική συμμετοχή  των  μαθητών  στα  σχολεία;  Αλήθεια με δεδομένη  και την απόφαση του Συμβουλίου ποιος θα ελέγξει πίνακες , θα εγκρίνει λειτουργικά κενά και  θα τοποθετήσει σε αυτά; Ο ΔΔΕ; θα διορίσει  η υπουργός άλλο συμβούλιο;

Μπροστά σε αυτό τον αντιδραστικό κατήφορο της κυβέρνησης και του υπουργείου καλούμε το συνδικάτο και τους συναδέλφους να υψώσουν τείχος περιφρουρώντας δημοκρατικά και εργασιακά τους δικαιώματα που από τα χρόνια του μνημονίου όλες οι κυβερνήσεις, χωρίς καμιά εξαίρεση, μεθοδικά ψαλιδίζουν. Καλούμε  την  διοίκηση  να  σεβαστεί  την  απόφαση  της  πλειοψηφίας  του ΠΥΣΔΕ και να  μην προχωρήσει τις  διαδικασίες  τοποθέτησης. Η κατάσταση στα  σχολεία  θα  αποτυπωθεί αρχές  Σεπτέμβρη με  ανοιχτά  σχολεία και με συνεδριάσεις  των  συλλόγων  διδασκόντων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ