Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ

Ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Γεωργούση, εκπαιδευτικού προς τον νέο Συντονιστή της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπαιδευτικό, Β. Ζωγράφο

Διάβασα την επιστολή σας στον  έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με την οποία στην ουσία στηλιτεύοντας το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, διακηρύσσατε: «Η Αριστερά υπήρξε ανέκαθεν στο πλευρό των εργαζομένων και αυτό δεν μπορεί  να αλλάζει κατά το δοκούν. Λογικές συμψηφισμού ή ευκαιριακές συμπεριφορές, δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές.»

Ευτυχώς η δρώσα αριστερά, ποτέ αυτό δεν θέλησε και δεν διεκδίκησε, να αντιμετωπίζεται από την κοινωνία, ως αξίωμα, που δεν χρειάζεται την καθημερινή απόδειξή του εκ μέρους των ανθρώπων της και ιδίως των στελεχών της.

Φαντάζει όμως τουλάχιστον επιλεκτική αν όχι υποκριτική η διακήρυξη αυτή, όταν στα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, την οποία συντονίζετε, συγκαταλέγονται ως μέλη της και οι δυο εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λάρισας (κ. Μαγαλιου και κ. Τσακνάκης), που συμπορευόμενοι με τους τότε εκπροσώπους της ΔΑΚΕ, αρνήθηκαν την συμπαράστασή τους, όταν τιμωρήθηκα για δημόσια κριτική και έκφραση των απόψεων μου, χωρίς απαγγελία κατηγορίας και χωρίς απολογία από τον προϊστάμενό μου,  Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Θα θυμάστε βέβαια ασφαλώς και την άμεση αντίδραση του πρώην υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, όταν δημόσια σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έθεσα το ζήτημα, δηλώνοντας το αυτονόητο, «ότι κανείς δεν τιμωρείται αναπολόγητος». Σε αντιδιαστολή με την ηχηρή σιωπή των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένων των όψιμα προσκολλημένων στελεχών σας, που υποτίθεται, ότι στο χώρο της εκπαίδευσης υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Βέβαια η ζωή έχει συνέχεια. Και πάλι μετά την τελεσίδικη ομόφωνη αθώωσή μου, σε δεύτερο βαθμό από το πειθαρχικό  συμβούλιο Θεσσαλίας, μετά από ένστασή μου, (προεδρεύει Εισαγγελέας πρωτοδικών και συμμετέχει εκπρόσωπος του ΝΣΚ) ο ΔΔΕ Λάρισας  τόλμησε ταυτόχρονα με την κοινοποίηση σε αυτόν της απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου, παραβαίνοντας και υπόλοιπα άρθρα του υπαλληλικού κώδικα – προφανώς ως «κύκνειο άσμα» – να ζητήσει τώρα, ένα χρόνο μετά, την απολογία μου για το ίδιο «αδίκημα».

Θεωρώ ότι έστω και εκ των υστέρων οι παρακαθήμενοι συνδικαλιστές, θα εντρυφήσουν -έστω και υποκριτικά-με περισσότερη επιμέλεια στη διακήρυξή σας. Εκτός αν έχει σημασία από ποιον προέρχονται οι «κατακριτέες συμπεριφορές», από τον «εκ δεξιών» βουλευτή κ. Κόκκαλη ή από τον διευθυντή ΔΔΕ Λάρισας.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com