ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Ο ΕΟΔΥ

Η εμφάνιση κάποιων ελάχιστων προς το παρόν κρουσμάτων (3) στην περιοχή του Αμπελώνα, με το τρίτο να επιβεβαιώνεται σήμερα το απόγευμα, προκάλεσε προβληματισμό στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ιχνηλάτηση σε συγκεκριμένα άτομα που αποτελούν κοντινές ή μακρινές επαφές των συγκεκριμένων κρουσμάτων ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Οι ιχνηλατήσεις θα ξεκινήσουν γύρω στις 10.30 το πρωί και θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του γηπέδου του Αμπελώνα.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τουλάχιστον τα δύο από τα 3 κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στον Αμπελώνα έχουν παρουσία σε γάμο που πραγματοποιήθηκε πριν από 10-11 ημέρες στην περιοχή.

ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Από την περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώθηκαν τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν από τις 4/8/2020 ώρα 16:00  έως 5/8/2020 ώρα 16:00 στη Θεσσαλία και τα οποία είναι:

8 νέα κρούσματα του Ιού στη περιοχή του Βόλου. Τα 6 νέα κρούσματα προέρχονται από στενές επαφές στο στρατόπεδο του Στεφανοβικείου, 1 προέρχεται από ταξιδιώτη εξωτερικού και τέλος 1 το οποίο προέρχεται από στενή επαφή κρούσματος.

-Ανακοινώνουμε 7 νέα κρούσματα του Ιού στη περιοχή της Λάρισας. Τα 4 νέα κρούσματα προέρχονται από στενές επαφές με κρούσμα, 1 πρόκειται για ταξιδιώτη εξωτερικού, 1 προέρχεται από στενές επαφές με άλλο κρούσμα ενώ τέλος το 1 που εντοπίστηκε είναι ορφανό.

-Ανακοινώνουμε 1 νέο κρούσμα του Ιού στη περιοχή της Καρδίτσας. Πρόκειται για ταξιδιώτη εξωτερικού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ