ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τί γίνεται με την υπόθεση του κρούσματος που είχε παραστεί σε γάμο

Εντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στην ιατρική κοινότητα της Λάρισας μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ γιατρών των δύο νοσοκομείων της πόλης αφού σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα τουλάχιστον 7 ιατροί έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό.

Πρόκειται για την ειδικευόμενη γιατρό που διαγνώστηκε προχθές θετική, τον σύντροφό της που επίσης βρέθηκε θετικός, ένα γιατρό του ΓΝΛ και τη σύντροφό του επίσης γιατρό, αλλά και για άλλους τρεις γιατρούς που υπηρετούν στο Πανεπιστημιακό και είναι μεταξύ των επαφών των δύο πρώτων κρουσμάτων. Την ίδια ώρα με αγωνία αναμένονται και τα αποτελέσματα δειγμάτων που ελήφθησαν και σε άλλους γιατρούς των δύο νοσοκομείων τα οποία δεν αποκλείεται να γίνουν γνωστά μέχρι αργά το βράδυ σήμερα.

Ο γάμος

Εν τω μεταξύ πολλές συζητήσεις και αγωνία έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό είχε παραστεί σε γάμο πριν από 10 και πλέον ημέρες σε πόλη κοντά στη Λάρισα. Και ενώ από τον ΕΟΔΥ εκτιμήθηκε ότι δεν θα πρέπει να γίνουν κάποιες ιχνηλατήσεις με δεδομένο το χρόνο που έχει περάσει από την πραγματοποίηση του γάμου, στην πόλη οργιάζουν οι φήμες που ευτυχώς είναι ανυπόστατες.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι πέραν του ανθρώπου που βρέθηκε θετικός τη Δευτέρα και είχε παραστεί στον συγκεκριμένο γάμο, δεν υπήρξε κάποιο άλλο κρούσμα που να σχετίζεται με τον συγκεκριμένο γάμο.

Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι ότι θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε και το παιδί του κρούσματος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ