ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΥΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΥΨΗΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΟΥ Γ.Σ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ως αθλητής συνήθιζε πάντα να «μιλά» στα παρκέ, συνήθεια που δεν εγκατέλειψε ούτε ως προπονητής αφού οι επαφές του με τα μέσα ενημέρωσης περιορίζονταν πάντα στα λίγα και καλά, επικεντρώνοντας στην παρουσία της εκάστοτε ομάδας του και την επίτευξη ή όχι των στόχων της.

Σοβαρός και πάντα προσγειωμένος ο κόουτς του Γ.Σ Τυρνάβου Αχιλλέας Ζυγελόπουλος μίλησε στο paidis.com για μια ιδιαίτερη και άκρως επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα του που πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑΘ, τη δημιουργία γυναικείου τμήματος μπάσκετ για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης, το σχέδιο για την ανάπτυξη του μπάσκετ μέσω των ακαδημιών και την ανάδειξη του ντόπιου αθλητικού δυναμικού, μα και τον «δάσκαλό» του Σάββα Αραπατσάνη και την προπονήτρια Αφροδίτη Αραπατσάνη που τον στήριξαν στα πρώτα του προπονητικά βήματα.

«Το άκρως οικογενειακό κλίμα και μια απίστευτα επαγγελματική διαχείριση όσον αφορά στη διοίκηση ενός κατά τα άλλα ερασιτεχνικού σωματείου, σε συνδυασμό με πολλή δουλειά και αγάπη για το μπάσκετ έφεραν την επιτυχία, ενώ με το ίδιο πλάνο και την ίδια σοβαρότητα θα κινηθούμε και στην παραπάνω κατηγορία, όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε “παραδοσιακές” μπασκετικές δυνάμεις, σε έναν δύσκολο όμιλο και κοιτώντας πάντα ψηλά», περιγράφει ο κόουτς, ξεκαθαρίζοντας από νωρίς τους στόχους και της νέας περιόδου.

«Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της η διοίκηση προχώρησε στη στελέχωση των ακαδημιών και κυρίως στη συμμετοχή ντόπιου δυναμικού στην ανδρική ομάδα, στην οποία αγωνίζονται ήδη Τυρναβίτες αθλητές, ενώ η πρόσληψη γυμναστών, οι συμμετοχές σε τουρνουά και οι συνεργασίες με άλλα σωματεία που δρομολογούνται ανοίγουν νέους δρόμους για την ανάπτυξη του αθλήματος και δίνουν το στίγμα μιας διοίκησης που εστιάζει προς τη σωστή κατεύθυνση, διεκδικώντας μα και παρέχοντας το καλύτερο στον ερασιτέχνη αθλητή, μακριά από σκοπιμότητες και οικονομικά παζάρια», υπογραμμίζει με νόημα ο νεαρός τεχνικός.

Σημειώνεται πως η προετοιμασία του Γ.Σ Τυρνάβου θα ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου, με ένα ενισχυμένο ρόστερ και πιθανότατα με την προσθήκη ενός ακόμη παίκτη, ενώ με πολλές φιλοδοξίες και την ίδια μέρα ξεκινούν την προετοιμασία τους και τα μέλη του νεοσύστατου γυναικείου τμήματος.

«Πρόκειται για μεγάλο στοίχημα στο πλαίσιο του ανοίγματος του συλλόγου και με στόχο την ανάπτυξη και του γυναικείου μπάσκετ στον Τύρναβο, σε μια πρωτόγνωρη κίνηση που αναμένουμε να αγκαλιαστεί από τους φιλάθλους μας», αναφέρει ο Αχ. Ζυγελόπουλος, μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό του για τη νέα μπασκετική πρόκληση και περιγράφοντας ένα τμήμα «ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενη», που μετρά ήδη την παρουσία παικτριών με προσλαμβάνουσες από εθνικές κατηγορίες που δίνουν κύρος στην ομάδα, ενώ το ρόστερ θα κλείσει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στάζοντας μέλι για τη διοίκηση, τους παίκτες και τους συνεργάτες του ο Αχ. Ζυγελόπουλος δεν ξεχνά να τους ευχαριστήσει όλους και για τη στήριξη που του παρείχαν και κατά τη διάρκεια της περιπέτειας υγείας που αντιμετώπισε, ενώ απόλυτα ακομπλεξάριστος γυρίζει τον χρόνο πίσω με μια αναφορά στους μπασκετικούς δασκάλους του.

«Όταν έχεις στόχο και δουλεύεις η δουλειά θα βγει ο κόσμος να χαλάσει μου έλεγε πάντα ο κόουτς Σάββας Αραπατσάνης, όπως και η Αφροδίτη Αραπατσάνη και στα βήματά τους πορεύομαι και χαίρομαι επιτυχίες και νέες προκλήσεις με τον Γ.Σ Τυρνάβου, τον οποίο και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει», έκλεισε την κουβέντα μας ο κόουτς, καλώντας για μια ακόμη φορά τους φιλάθλους να στηρίξουν την προσπάθεια ενός ιστορικού συλλόγου που όπως όλα δείχνουν επέστρεψε για τα καλά και αυτή τη φορά ήρθε για να μείνει!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ