ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Παρουσία του Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Ελασσόνας κ. Π. Μουταφίδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ελασσόνας για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην πόλη και τις κοινότητες, την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Κατσιούρας, ο ιδιώτης κτηνίατρος κ. Γ. Παπαλεξίου και ο συνεργάτης του δήμου για τα αδέσποτα κ. Αντ. Λιάνος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα που αφορούν την περισυλλογή των αδέσποτων που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά, τον έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα ζώα και το πρόγραμμα των εμβολιασμών, των στειρώσεων και των υιοθεσιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του συνεργάτη για τα αδέσποτα και του υπεύθυνου κτηνιάτρου, ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών στην πόλη της Ελασσόνας έχει περιοριστεί σημαντικά, καθώς έχουν υιοθετηθεί περισσότερα από 20 σκυλιά το τελευταίο διάστημα, ενώ δρομολογείται η υιοθεσία ακόμη 10 σκυλιών, τα οποία φιλοξενούνται προσωρινά και τους παρέχεται ιατρική φροντίδα στο χώρο φιλοξενίας του δήμου Ελασσόνας στα παλιά σφαγεία.

Ο κ. Μουταφίδης τόνισε την ανάγκη τήρησης της νομοθεσίας για τα αδέσποτα, σημείωσε ότι είναι σημαντικό που περιορίστηκε ο αριθμός των αδέσποτων στην πόλη και έχουν μειωθεί οι καταγγελίες – αναφορές των πολιτών, ενώ δήλωσε θετικός στην συμμετοχή αστυνομικού σε μικτό κλιμάκιο για τον έλεγχο των δεσποζόμενων και τον περιορισμό της εγκατάλειψης τους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com