ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ- ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ

Προχωρά η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος Λυκείου – ΕΠΑΛ Δήμου Αγιάς. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 911.400 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Τα δημόσια κτίρια της Θεσσαλίας, σχολεία, Γυμναστήρια, Νοσοκομεία, κτίρια διοικητηρίων, αποκτούν θετικό ενεργειακό αποτύπωμα, συγχρονίζονται με την εποχή και προσαρμόζονται στις ανάγκες της  κλιματικής αλλαγής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αναβαθμίζουμε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα τις σχολικές  υποδομές, αποδίδοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύγχρονα,  φιλικά, ασφαλή  και λειτουργικά κτίρια. Σε μια δύσκολη εποχή, η σωστή διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, χρηματοδοτεί  54 ενεργειακές αναβαθμίσεις, συνολικού  προϋπολογισμού 45,4 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για διαγενεακά έργα ουσίας, που επιπλέον δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην οικονομία» προσθέτει ο  Περιφερειάρχης.

Η αναβάθμιση στο Λύκειο- ΕΠΑΛ Αγιάς

Το σχολικό συγκρότημα του Λυκείου- ΕΠΑΛ Δήμου Αγιάς κατασκευάστηκε το  1994 και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Οι εργασίες περιλαμβάνουν θερμομόνωση του κελύφους -τοίχοι, δώματα, στέγες, στέγη Γυμναστηρίου-, αντικατάσταση κουφωμάτων και  ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας  – νέο σύστημα θέρμανσης, εγκατάσταση νέου φωτισμού και εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ