ΞΕΚΙΝΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Υπογράφεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η σύμβαση για τη μελέτη βελτίωσης της νότιας παράκαμψης Λάρισας, στο τμήμα από τον ανισόπεδο  κόμβο Τρικάλων έως την εθνική οδό Τρικάλων.

«Σχεδιάζουμε σήμερα τη Θεσσαλία του αύριο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Έχουμε σε εξέλιξη 24 μελέτες μεγάλων οδικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των  17,3 εκατομμυρίων ευρώ. Με στρατηγικό σχέδιο και  σαφή στόχευση, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες,  προετοιμάζουμε  το έδαφος ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε σε προγράμματα χρηματοδότησης, υποδομές που αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλίας και  δημιουργούν συνθήκες βιώσιμης, ανατροφοδοτούμενης ανάπτυξης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η νέα μελέτη, προϋπολογισμού 998.840,87 ευρώ,  αφορά τη βελτίωση της υφιστάμενης Νότιας παράκαμψης Λάρισας,  μήκους 6,6 χιλιομέτρων.
Πρόκειται για τη μελέτη : κύριας αρτηρίας διαχωρισμένης κυκλοφορίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, παράπλευρο δίκτυο από την εκτός σχεδίου πλευρά της πόλης της Λάρισας και με τους απαιτούμενους ισόπεδους κόμβους για τη σύνδεση των  παρόδιων ιδιοκτησιών (βιοτεχνικής και εμπορικής χρήσης) καθώς και αγροτικών εκτάσεων.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ