ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ

Tην ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και σχολείων χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος παλιών και ενεργοβόρων κτιρίων και την απόδοση σύγχρονων, λειτουργικών και φιλικών προς το περιβάλλον κτιριακών υποδομών.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος ο δήμος Τεμπών,  μετά την υποβολή σχετικής πρότασης στο Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας ,  εξασφάλισε την ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Συκουρίου και του Γυμνασίου – Λυκείου Πυργετού συνολικού ύψους χρηματοδότησης 1.146.500 ευρώ.

«Με γνώμονα την αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και στόχο τη δημιουργία «πράσινων» σχολικών κτιρίων, πρότυπα για την περιοχή μας,  εξασφαλίσαμε ένα έργο πνοής για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές», τονίζει ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης. «Η ενεργειακή αναβάθμιση και η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης είναι υποχρέωσή μας και δέσμευση για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δημόσια εκπαιδευτήρια».

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com