ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ 9-11/8 ΣΤΟΝ «ΞΕΝΩΝΑ ΡΑΨΑΝΗΣ»

Καθώς ο Αύγουστος βαθαίνει, οι καλοκαιρινές δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας – «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ.  συνεχίζουν να εκτυλίσσονται με μεγάλο ενδιαφέρον, κεντρίζοντας την προσοχή των συμμετεχόντων/ ουσών στο χωριό της Ραψάνης. Το τριήμερο που ακολουθεί οι δράσεις λαμβάνουν έναν περισσότερο.. «εικαστικό» και καλλιτεχνικό χαρακτήρα.

Την Κυριακή 9 Αυγούστου και ώρα 19:00 έχει οριστεί η συνάντηση μας με τη ζωγράφο/ εικαστικό, Κατερίνα Στόικου, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο «Καλοκαιρινή ζωγραφιά/ παιχνίδια φόρμας-χρώματος κάτω απ τον ήλιο του καλοκαιριού» πρόκειται να αναδείξει «μέσα από την αντίθεση, το «όλον», ενώ εργαλεία μας θα αποτελέσουν οι μικτές τεχνικές σαν παιχνίδι, διάφανα χρώματα, σχήματα και «στιβαρές» φόρμες, καθώς επίσης θα αξιοποιήσουμε τη μνήμη και τη φαντασία μας αποδίδοντας με έναν καινούριο, διαφορετικό τρόπο «το Καλοκαίρι…». Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών.

Προχωρώντας, το απόγευμα της επόμενης μέρας, Δευτέρα 10 Αυγούστου, θα συναντηθούμε με την Κεραμίστρια, Ανθή Σουλτάνη, για να πραγματοποιήσουμε «Εργαστήριο για μικρούς αγγειοπλάστες». Με εργαλεία τα χέρια τους, υλικό τον πηλό και μπόλικη φαντασία, οι μικροί/ες μας φίλοι/ες θα φτιάξουν και θα διακοσμήσουν ένα κεραμικό αγγείο. Τη συγκεκριμένη δράση μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ το ραντεβού μας έχει δοθεί στην κεντρική πλατεία της Ραψάνης, στις 19:00.

Τέλος, στις 11 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον εικαστικό Δημήτρη Αμελαδιώτη και το εργαστήρι «Από τόπο σε τόπο». Το συγκεκριμένο εικαστικό εργαστήρι, που αφορά παιδιά από 7 έως 10 ετών, μας καλεί να περιηγηθούμε και να σταθούμε σε ορισμένα μέρη της κοινότητας της Ραψάνης του Δήμου Τεμπών.

Κατά τη δημιουργική αυτή περιήγησή μας θα συζητήσουμε και θα ζωγραφίσουμε σχετικά με ιδιότητες και έννοιες ως έχουν και σημαίνουν οι ποικίλοι τόποι και τα διαφορετικά σημεία. Αφετηρία της περιήγησης αυτής και σημείο συνάντησης μας  αποτελεί και πάλι η κεντρική πλατεία του χωριού.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των αυγουστιάτικων εκδηλώσεων/ δράσεων στη Ραψάνη στην ιστοσελίδα του «Ξενώνα Ραψάνης», http://www.xenonasrapsanis.gr/.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ