ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ

Βιβλική είναι η καταστροφή στην Εύβοια από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί τις τελευταίες ώρες, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για δύο ηλικιωμένους νεκρούς στα Πολιτικά.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή των Ψαχνών και των Πολιτικών, όπου οι καταστροφές είναι μεγάλες και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αγροκτήματα.

Φωτογραφίες «Εφ.Συν.»

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής με στόχο να μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους, ενώ σε αρκετά σημεία το νερό ξεπέρασε το ενάμισι μέτρο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιώργο Ψαθά, στα Πολιτικά έχουν εντοπιστεί και δύο ηλικιωμένοι νεκροί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, 85 και 86 ετών αντίστοιχα

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι χείμαρροι δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο των σωστικών αρχών.

Φωτογραφίες «Εφ.Συν.»

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα άρχισαν οι πρώτες κλήσεις για εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητα, κυρίως στην παραλιακή περιοχή των Πολιτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πρώτη ώρα των επιχειρήσεων απεγκλωβίστηκαν περισσότερα από 25 άτομα ανάμεσα τους και 11μελής οικογένεια όπως επίσης και παιδιά που βρίσκονταν μόνα τους στο σπίτι, ενώ κινητοποιήθηκαν και χωματουργικά μηχανήματα να βοηθήσουνε δύσκολες περιπτώσεις. Όταν δε οι πυροσβέστες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν οχήματα της ΕΛΑΣ για τη μεταφορά απεγκλωβισμένων σε ασφαλή σημεία τα πολλά νερά πέταξαν τα αστυνομικά οχήματα εκτός δρόμου.

Πολλά προβλήματα υπάρχουν και στο κάμπινγκ της περιοχής των Πολιτικών το οποίο πλημμύρισε και έχει υποστεί σημαντικές ζημιές στις υποδομές του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ εκεί παραμένουν περίπου 65 άτομα.

Στη Χαλκίδα πολλά υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και έγιναν δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς και άντληση υδάτων.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ