ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ LOCKDOWN ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Πολύ κοντά στην επιβολή τοπικού Lockdown βρίσκεται ο Αμπελώνας με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται της τελευταίες ημέρες στην περιοχή απόρροια τόσο του γάμου όσο και κάποιων ορφανών κρουσμάτων που εμφανίστηκαν, ενώ καθοριστικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι έχουμε ήδη 2 άτομα διασωληνωμένα και δεν αποκλείεται στη διάρκεια της ημέρας να υπάρξει και τρίτο.

Τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει πιθανότατα σήμερα ή αύριο η Πολιτική Προστασία που δέχεται εισηγήσεις από τους επιστήμονες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο καθηγητής κ. Χατζηχριστοδούλου με τον οποίο επικοινώνησε το paidis.com δήλωσε άγνοια για το ενδεχόμενο του τοπικού lockdown.

Εν τω μεταξύ μετά τον ιερέα που βρέθηκε θετικός, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε και γυναίκα η οποία εργάζεται ως εποχική σε βιομηχανία επεξεργασίας φρούτων.

Στη βιομηχανία έγινε εκτεταμένη ιχνηλάτηση και σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα.

Τί είναι το τοπικό lockdown

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τους επιστήμονες τα μέτρα που επιβάλλονται σε περίπτωση τοπικού lockdown είναι διάρκειας 7 έως 10 ημερών και περιλαμβάνουν:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στον Αμπελώνα αν αποφασιστούν μέτρα θα υπάρχει κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και ομάδα αστυνομικών για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ