ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της Στ. Ροντούλης

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις  στην  Τοπική Κοινότητα του Αμπελώνα, θεωρούμε επιβεβλημένη  τη συγκρότηση ενός  Δημοτικού  Μηχανισμού  Αρωγής, ο οποίος, σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, θα επεξεργάζεται κινήσεις και προτάσεις ενισχύσεων,  τοπικά και γεωγραφικά εντοπισμένες, συμπληρωματικές στα γενικά μέτρα που αποφασίζονται από την Πολιτεία.

Χωρίς τον προτεινόμενο Μηχανισμό, πολύ φοβόμαστε ότι οι ζημιές και οι απώλειες στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της  περιοχής θα είναι ανυπολόγιστες. Οι τοπικές πληττόμενες επιχειρήσεις, ήδη επηρεασμένες από την δεκαετή κρίση και το πρώτο κύμα της πανδημίας,  είναι ήδη  ευάλωτες και, κατά συνέπεια, γρήγορα θα αντιμετωπίσουν το φάσμα του οριστικού κλεισίματος , πράγμα που δεν το θέλει κανένας, καθόσον θα εκτινάξει το επίπεδο της τοπικής ανεργίας με όλα τα αναμενόμενα παραφερνάλια.

Μετά την κορυφαία επιλογή , που φυσικά είναι η προστασία της ζωής και της υγείας των ανθρώπων, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να ακολουθήσει και  η  στήριξη  των επιχειρήσεων, των αγροτών  και της τοπικής κοινωνίας  εν γένει, ώστε να μείνει  και αυτή ζωντανή.

Στο πλαίσιο αυτό, εισηγούμαστε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου  στην κατεύθυνση υλοποίησης του προτεινόμενου  Δημοτικού  Μηχανισμού Αρωγής».
Ελπίζουμε όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η οικονομική και κοινωνική ευστάθεια του τόπου μας απειλείται με καταιγιστικές πρωτόγνωρες εξελίξεις.
Ο Δήμος Τυρνάβου δεν μπορεί να μείνει απλός θεατής των εξελίξεων αυτών, αλλά να ανοίξει και να σχεδιάσει τον δρόμο της ταχείας αντιμετώπισής τους.
Οι καιροί ου μενετοί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ