ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Η ΣΕΛΙΔΑ IROES.ART ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΑΣ ΖΕΤΗΣ ΦΙΤΣΙΟΥ

Εναν πρωτότυπο διαδικτυακό τόπο έστησε πρόσφατα η Λαρισαία συγγραφέας και κοινωνιολόγος Ζέτη Φίτσιου μαζί με συνεργάτες της φιλοδοξώντας να γίνει σημείο αναφοράς στην παρουσίαση ηχογραφημένων ιστοριών που γράφει η ίδια και παρουσιάζει ηχογραφημένα, γραπτά αλλά και με animation

“Το www.iroes.art είναι ένας πρωτότυπος διαδικτυακός χώρος που δημιουργήσαμε με σκοπό να φιλοξενήσουμε τις ιστορίες των ηρώων μας. Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει τη δυνατότητα να ακούσει τις ηχογραφημένες ιστορίες (podcast), να τις διαβάσει και να δει τα σχετικά animations. Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η ψηφιακή συνάντηση ποικίλων μορφών τέχνης – συγγραφικός λόγος, αφήγηση, μουσική σύνθεση, εικονογράφηση και animation – και η δημιουργική μεταξύ τους αλληλεπίδραση” σημειώνει η νεαρή συγγραφέας.

Ηδη στη σελίδα έχει ανέβει ο 1ος κύκλος που είναι “Η ΕΥΤΕΡΠΗ”

Ο πρώτος κύκλος του iroes.art έχει ως κεντρική ηρωίδα την Ευτέρπη, μια ιδιαίτερη κυρία – κάπως περασμένων χρόνων – όπου μέσα από τις καθημερινές της περιπέτειες ξεδιπλώνει τον χαρακτήρα της και μας προσκαλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα: Ζέτη Φίτσιου

Ερμηνεία ρόλων: Φαίη Ξυλά

Μusic score: MONIKΑ

Σκηνοθεσία ηχητικών – ηχογράφηση & επεξεργασία – sound design: Διαμαντής Καραναστάσης

Ιntro video animation: Χρήστος Μαγγανάς|

Xsquare DesignLab Κινούμενες εικόνες: Γιώργος Πολύζος – Lighting Art

Σκίτσα: Μαριέττα Μπιτσακάκη

Κατασκευή ιστοσελίδας: maga-ζειν

Digital media: Ανδρέας Κυριακάκης

Επιμέλεια παραγωγής: Νάσια Φίτσιου

Παραγωγή: ΑΕΙΡΕΙΤΗ

Ιδιαίτερα προσεγμένη δουλειά που αξίζει να δει και να ακούσει κανείς, τόσο για τον σατυρικό τρόπο γραφής, όσο και για τη συνολική παρουσίαση. Αλλωστε μία επίσκεψη στη σελίδα iroes.art θα σας πείσει/

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΖΕΤΗΣ ΦΙΤΣΙΟΥ

Η Ζέτη Φίτσιου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Διεθνή Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Το 2015, εκδόθηκε το πρώτο της θεατρικό́ έργο με τίτλο «Plan B» από τις Εκδόσεις Δωδώνη, το οποίο διακρίθηκε με έπαινο στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα EURODRAM για το έτος 2018. Το έργο της «Τεχνοχρόνος» κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό́ συγγραφής θεατρικού́ έργου που διοργάνωσε η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (2017). Το θεατρικό της έργο «Το πείραμα» (Εκδόσεις Δωδώνη, 2019), ανέβηκε για πρώτη φορά στο Υποσκήνιο Β’ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη σεζόν 2018-19.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com