ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ LOCKDOWN ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΕΡΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (φωτο)

Σύσκεψη για την ορθή εφαρμογή των μέτρων συγκάλεσε ο δήμαρχος με τη συμμετοχή εκπροσώπων αρχών και τοπικών φορέων

Εικόνα έρημης πόλης παρουσιάζει από το πρωί ο Αμπελώνας με άδειους δρόμους και καταστήματα και με πολύ λίγους ανθρώπους στα καφέ και τα ουζερί της πόλης. Ελάχιστοι ήταν οι άνθρωποι που αποφάσισαν να βγουν από τα σπίτια τους και όσοι το επιχείρησαν το έκαναν για να προμηθευτούν κάποια απαραίτητα τρόφιμα ή είδη για το σπίτι.

Εξυπακούεται ότι η πλειοψηφία αυτών που κινούνταν στους δρόμους είχαν συμμορφωθεί με τα μέτρα που επιβλήθηκαν και φορούσαν μάσκες τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στα καφέ της πόλης που παρέμειναν άδεια για πολλές ώρες, ενώ οι μόνοι που κινούνταν για ώρες στην πόλη ήταν δημοσιογράφοι και τεχνικοί καναλιών της Αθήνας που ήλθαν για να αποτυπώσουν την κατάσταση που διαμόρφωσε η επιβολή του τοπικού lockdown.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί επισκέφθηκαν όλα τα καταστήματα του Αμπελώνα, αστυνομικοί του Α.Τ. Τυρνάβου που ζήτησαν από όλους τη σχολαστική εφαρμογή των μέτρων επισημαίνοντας ότι για τους παραβάτες από αύριο θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Εν τω μεταξύ η ορθή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω Covid-19 στον Αμπελωνα απασχόλησε τη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, στην οποία συμμετείχαν ο Νικόλαος Μιχαλάκης, Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Βούλα Τσακνάκη, Πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελώνα, ο κ. Μπίρδας, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου και ο Σπύρος Γκατζηρούλης, Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών & Εμπόρων Αμπελώνα.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Υπήρξε ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος, ενώ οι συμμετέχοντες εξέφρασαν εύλογες απορίες και προβληματισμούς.

Φυσικά, κοινή συνισταμένη των απόψεων όλων των παριστάμενων είναι η αδήριτη ανάγκη να τηρηθούν πιστά τα περιοριστικά μέτρα ώστε να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού στον Αμπελώνα. Γ. Κοκουρας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τυρνάβου Γ. Κόκουρα κρίνεται απολύτως απαραίτητη η έμπρακτη στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής οι οποίοι πλήττονται σκληρά, για δεύτερη φορά σε συντομότατο χρονικό διάστημα. Ακομη, ο Δήμαρχος Τυρνάβου γνωστοποίησε πως Δημοτική Αρχή και Σύλλογος Επαγγελματιών & Εμπόρων Αμπελώνα, σε αγαστή συνεργασία, θα διεκδικήσουν σε κεντρικό επίπεδο τη δίκαιη αποζημίωση των επαγγελματιών του Αμπελώνα.

Καλούμε τους συνδημότες μας να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα. Προστατεύουμε τον εαυτό μας, τους οικείους μας, τους συνδημότες μας κατέληξε ο δήμαρχος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com