ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Εκτακτα μέτρα για τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα και του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου ελήφθησαν με αφορμή τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση για τη λειτουργία των δύο δομών υγείας στο Π.Ι.Αμπελώνα, πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής της 5ης ΥΠΕ από ειδικό συνεργείο απολύμανση την Πέμπτη 6 Αυγούστου και ήδη από την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 το ιατρείο λειτουργεί με αυξημένα μέτρα πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διασποράς.

Συγκεκριμένα:

1. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους όσους προσέρχονται στο ιατρείο για οποιοδήποτε λόγο.

2. Η συνταγογράφηση όσων έχουν κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού, πραγματοποιείται μετά από συνεννόηση με το τμήμα υποδοχής, και αποφεύγεται εκτός ειδικών περιπτώσεων η είσοδος στον εσωτερικό χώρο του ιατρείου.

3. Όσοι έχουν ήπια συμπτώματα, και δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες συστήνεται να παραμείνουν στο σπίτι και να επικοινωνήσουν με το ιατρείο (24920 31304) ή με τον ιατρό τους αν τα συμπτώματα επιμένουν ή αν το κρίνουν απαραίτητο και νωρίτερα.

4. Η επικοινωνία αυτή με γιατρό, να είναι πιο άμεση αν τα συμπτώματα αφορούν ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα ηλικιωμένους.

Ολα τα παραπάνω μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή από την Δευτέρα 10/8/2020 και στο Κέντρο Υγειας Τυρνάβου (τηλ 24923 50000)

Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή από τους γιατρούς τονίζονται και τα εξής:

Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ