ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΜΕ 3 ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ συναντήθηκε ο δήμαρχος

Τον Διοικητή της 5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Φ. Σερέτη συνάντησε στη Λάρισα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, για να συζητήσουν θέματα υγειονομικής κάλυψης του Δήμου Ελασσόνας.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε η αρμόδια αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας κ. Φρ. Καρκαβανίδου-Σκρέτα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα η κάλυψη των κοινοτήτων του δήμου Ελασσόνας με αγροτικούς ιατρούς και γιατρούς στα περιφερειακά ιατρεία, όπως και η στελέχωση και πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας.

Ο κ. Σερέτης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ελασσόνας και την αντιδήμαρχο ότι έχει προχωρήσει στην πρόσληψη τριών ιατρών (2 βιοπαθολόγων και 1 οδοντιάτρου), οι οποίοι θα καλύψουν κενές θέσεις στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, ενώ έχει ήδη τοποθετήσει δύο πληρώματα σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο κλιμάκιο της Ελασσόνας και θα ακολουθήσει ένα ακόμα πλήρωμα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε τον κ. Σερέτη για το ενδιαφέρον του για την περιοχή και τον συνεχάρη για τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει σε δύο κρίσιμους άξονες της υγειονομικής φροντίδας, την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και την πρόληψη. Ενημέρωσε επίσης τον κ. Διοικητή ότι ο Δήμος Ελασσόνας ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας κ. Ν. Καφφέ για την προμήθεια ενός προκατασκευασμένου οικίσκου τύπου ISOBOX για την εξέταση ύποπτων περιστατικών στον προαύλιο χώρο του Κ.Υ.Ε.

Συζήτησαν τέλος την ένταξη του Δήμου Ελασσόνας σε προγράμματα που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές μέσω κινητών μονάδων και ψηφιακών εφαρμογών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ