ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ;

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της Αστέριος Ροντούλης

Μπορούμε εύκολα να κατανοήσουμε τις δεσμεύσεις  ή τις κομματικές παρωπίδες που φορούν οι ανευθυνοϋπεύθυνοι  της δημοτικής αρχής στον Τύρναβο. Στο κόμμα τους οφείλουν πολλά και ιδιαίτερα τους παχυλούς μισθούς  που λαμβάνουν , χωρίς μάλιστα να συνυπολογίζουμε τη χρήση δημοτικών οχημάτων που έχουν ανερυθρίαστα  μετατρέψει σε Ι.Χ. , μολονότι καθημερινά γίνονται αντικείμενο εξευτελιστικής κριτικής από τους νουνεχείς δημότες.

Όλα τα πράγματα,όμως, έχουν ένα όριο, η υπέρβαση του οποίου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή , όταν νομοτελειακά οδηγεί  σε δρόμους ολισθηρούς και σε πολλαπλά αδιέξοδα μια ολόκληρη κοινωνία.Έτσι, μια υπεύθυνη  δημοτική αρχή δεν επιτρέπεται να σιωπά επιδεικτικά λόγω κομματικού εναγκαλισμού, όταν οι δημότες της πλήττονται ανελέητα  από βλακώδεις και αναποτελεσματικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Για παράδειγμα, όταν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλη την έκταση του Δήμου, εξαθλιώνονται οικονομικά, υφιστάμενοι ένα δεύτερο πλήγμα από τα παράλογα  περιοριστικά  μέτρα στο ωράριο λειτουργίας τους, δεν μπορείς ως υπεύθυνη δημοτική αρχή να παραμένεις βουβή, σιωπηλή και ουσιαστικά αδρανής.

Αντιθέτως, θα πρέπει να φωνάξεις, να διαμαρτυρηθείς, να στηλιτεύσεις τον παραλογισμό των κυβερνώντων και, προπάντων, να διεκδικήσεις την εφαρμογή μέτρων που μπορούν να εξισορροπήσουν ή τουλάχιστον να απαλύνουν την οικονομική ζημιά που εξουθενώνει τους ανθρώπους σου, τους δικούς σου δημότες, από τους οποίους μάλιστα ζητάς να ανταποκρίνονται κανονικά στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν έναντι του Δήμου.

Πώς, λοιπόν, μετά και το νέο πλήγμα του ωραρίου, οι επαγγελματίες θα μπορέσουν να καλύψουν τις παντοειδείς υποχρεώσεις τους; Πώς θα καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες; Με ποια ρευστότητα θα συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους; Πώς θα πληρώνουν το προσωπικό τους; Πώς θα πληρώνουν τους προμηθευτές τους; Πώς , εν τέλει , θα πληρώσουν τα κάθε είδους δημοτικά τέλη;

Γι αυτούς τους λόγους, κύριοι της δημοτικής αρχής, η αφωνία και η απραξία σας έχει καταντήσει εκνευριστική και βλαπτική των συμφερόντων  των δημοτών και του Δήμου. Η βουβαμάρα σας δικαιολογημένα έχει αποκαρδιώσει όλο τον κόσμο του Τυρνάβου, ακόμη και αυτούς που σας ψήφισαν και τώρα νιώθουν προδομένοι από την ανυπαρξία σας.

Βεβαίως, εμείς , ως “Δράση Πολιτών” , ούτε περιμέναμε , ούτε περιμένουμε κάτι διαφορετικό από σας. Άλλωστε , τι να περιμένεις από ανθρώπους που, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, απαγορεύουν στους Τυρναβίτες την πρόσβαση στο Δημαρχείο; Διότι άλλο πράγμα είναι να λαμβάνεις τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας, και άλλο να αποβάλλεις τους δημότες από το  “σπίτι” τους, ωσάν να είναι δικό σου τσιφλίκι , και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία, που επιβάλλει το Δημαρχείο να είναι ορθάνοιχτο και προσβάσιμο απ’ όλο τον κόσμο, για να διεκπεραιώνει εύκολα και γρήγορα τις υποθέσεις των δημοτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ