ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 8ης ΕΜΑΚ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τον Διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο Χρ. Ζουνάλη συνάντησε στην Ελασσόνα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, παρουσία του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας Επιπυραγού Ι. Πάσχου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι αρμοδιότητες της ΕΜΑΚ, η οποία έχει ως τομέα ευθύνης ολόκληρη τη Θεσσαλία και αναλαμβάνει πλήθος διαφορετικών και άκρως επικίνδυνων αποστολών, με κεντρικό άξονα τη διάσωση ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, όπως εξήγησαν οι δύο αξιωματικοί, έχει ως επίκεντρο δράσεων στο Δήμο Ελασσόνας την περιοχή του Ολύμπου και βασικό αντικείμενο τις διασώσεις σε δύσβατες περιοχές με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού, παρέχοντας συνδρομή στην Π.Υ. Ελασσόνας σε περιπτώσεις, όπως πλημμυρών, πυρκαγιών κ.α.

Ο κ. Γάτσας εξήρε το έργο της μονάδας, ευχαρίστησε τον διοικητή για την επίσκεψη και δήλωσε: «Τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας θα απασχολούν όλο και πιο έντονα τη χώρα μας, καθώς λόγω της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζονται συχνά έντονα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Χρειάζεται σωστή προετοιμασία και καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς η πρόληψη και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών είναι ιδιαίτερα καθοριστικοί παράγοντες στον περιορισμό των ζημιών και στην αποφυγή δυσάρεστων αποτελεσμάτων. Ο δήμος μας συνεργάζεται άψογα με όλες τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κατέχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση έκτακτων περιπτώσεων και θα είμαστε αρωγός στο δύσκολο έργο σας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ