Κ. ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗΣ: Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Τηλεφωνική επικοινωνία µε τον καθηγητή Πνευµονολογίας στο ΠΓΝΛ κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη πραγµατοποίησε σήµερα ο πρόεδρος του Συνδέσµου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας κ. Αλέξης Σακελάρης µε στόχο την σφαιρικότερη ενηµέρωση όσον αφορά τα τελευταία επιστηµονικά δεδοµένα γύρω από την πανδηµία του κορωνοϊού, µετά και την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει ωράριο λειτουργίας στις επιχειρήσεις του χώρου.

Αµέσως µετά την ανταλλαγή απόψεων ο καθηγητής κ. Γουργουλιάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η εµπειρία των τελευταίων ηµερών στην περιοχή µας έδειξε ότι οι µεγάλες συναθροίσεις ιδιαίτερα στις κοινωνικές εκδηλώσεις συνέβαλλαν  στην εξάπλωση του ιού.

Πιθανότατα η αποφυγή των συναθροίσεων πάνω από κάποιο συγκεκριµένο αριθµό ατόµων µαζί µε την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση µάσκας κυρίως σε εσωτερικούς χώρους είναι τα πιο ουσιαστικά µέτρα πρόληψης. Η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, ανθρώπων που ανήκουν στην ίδια παρέα ή την ίδια οικογένεια φαίνεται να είναι ασφαλής. Είναι απαραίτητη η χρήση µάσκας από τους εργαζόµενους.

Προφυλάσσει πρώτα τους ίδιους και µετά τους πελάτες. Η πλαστική προσωπίδα, όταν χρησιµοποιείται µαζί µε τη µάσκα προσφέρει επιπρόσθετη ασφάλεια.

Ο πρόεδρος του ΣΙΚΕΑΛ κ. Σακελάρης µε τη σειρά του τόνισε:

Ο σύνδεσµος ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής και εστίασης Λάρισας από την πρώτη ηµέρα της πανδηµίας είχε και θα έχει ως πρώτο σύµβουλο τις οδηγίες των υγειονοµικών αρχών και την γνώµη των ειδικών.
Σεβόµενοι απόλυτα και τηρώντας αυτές τις οδηγίες προσπαθούµε να αντέξουµε στην δύσκολη αυτή κατάσταση που έχουµε βρεθεί όλοι και ελπίζουµε να βγουµε από όλο αυτό σύντοµα και ασφαλείς.

Παρ όλα αυτά δεν µπορούµε να µένουµε άφωνοι όταν βλέπουµε να λαµβάνονται µέτρα ( περιορισµός της λειτουργίας από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί ) από την κυβέρνηση τα οποία θεωρούµε ότι θα οδηγήσουν σε διπλό κακό

α.) ανεξέλεγκτη έξαρση των κρουσµάτων µε δύσκολη την ιχνηλάτηση τους

β.) ένα επιπλέον οικονοµικό τραύµα στην ήδη τραυµατισµένη Εστίαση σε όλη την Ελλάδα όπου παίρνονται τέτοια µέτρα.
Παρακαλούµε για άλλη µια φορά την κυβέρνηση να επανεξετάσει το µέτρο αυτό και να δείξει εµπιστοσύνη στους επαγγελµατίες της εστίασης.

Τέλος θα θέλαµε να δώσουµε άλλη µια αυστηρή προειδοποίηση στους συναδέλφους που δείχνουν σηµάδια χαλάρωσης στης υγειονοµικές οδηγίες και να σκεφτούν καθαρά ότι η οι ενέργειες τους µπορεί να έχουν καταστρεπτικές συνέπειες σε όλους µας πράγµα το οποίο είναι ανεπίτρεπτο.

Τηρούµε τις οδηγίες των ειδικών
Μένουµε ασφαλείς, Μένουµε υπεύθυνοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ