ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΟΪΟΥ

Οι ιοί Sars-Cov-2 μπορούν να απενεργοποιηθούν χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα στοματικά διαλύματα. Αυτό αποδείχθηκε σε πειράματα κυτταρικής καλλιέργειας από ιολόγους από το Ruhr-Universität Bochum μαζί με συναδέλφους από την Jena, το Ulm, το Duisburg-Essen, τη Νυρεμβέργη και τη Βρέμη.

Υψηλά ιικά φορτία μπορούν να ανιχνευθούν στη στοματική κοιλότητα και στο λαιμό ορισμένων ασθενών με Covid-19. Η χρήση στοματικών διαλυμάτων που είναι αποτελεσματικά έναντι του Sars-Cov-2, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του ιικού φορτίου και ενδεχομένως του κινδύνου μετάδοσης κοροναϊκού βραχυπρόθεσμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, για παράδειγμα, πριν από τις οδοντιατρικές θεραπείες. Ωστόσο, οι εκπλύσεις στο στόμα δεν είναι κατάλληλες για τη θεραπεία λοιμώξεων του Covid-19 ή για την προστασία από τον ιό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης περιγράφονται από την ομάδα με επικεφαλής τον Toni Meister, τον καθηγητή Stephanie Pfänder και τον καθηγητή Eike Steinmann από την ερευνητική ομάδα Molecular and Medical Virology με έδρα το Bochum στο περιοδικό Journal of Infectious Diseases, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο στις 29 Ιουλίου 2020.

Παρόμοιες μελέτες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο Σαν Φρανσίσκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ