ΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΨΑΛΗ

Με την αποχώρησή μου μετά από τεσσεράμισι  χρόνια από τη θέση του Δ/ντή Εκπ/σης Λάρισας θα ήθελα να απευθύνω ένα σύντομο αποχαιρετιστήριο μήνυμα.

Σ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου είχα ως γνώμονα τις αρχές μου από τις οποίες θεωρώ ότι δεν παρεξέκλινα στο ελάχιστο. Μέλημά μου ήταν η προαγωγή μιας δημοκρατικής εκπαίδευσης και διοίκησης  χωρίς διακρίσεις και στεγανά που να αφουγκράζεται τις ανάγκες ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων και αδύναμων. Προσπάθησα να σταθώ δίπλα και ήμουν διαθέσιμος οποιαδήποτε στιγμή σε κάθε μαθητή σε κάθε γονιό σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε πολίτη που με χρειάστηκε.

Δεν είναι η ώρα και δεν θα αναφερθώ στους ελάχιστους που τραυμάτισαν  τη θητεία μου και μου στέρησαν το χρόνο και την ενέργεια να κάνω πολλά  από  αυτά που είχα οραματιστεί. Τελικός κριτής η εκπ/κή κοινότητα και η κοινωνία της Λάρισας. Ωστόσο θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους αυτούς –και είναι πάρα πολλοί-που με οποιοδήποτε κόστος στάθηκαν δίπλα μου.

Θα ήθελα ξεχωριστά να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στη ΔΔΕ για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να επιτελέσουμε το έργο μας και πολλές φορές κάτω από αντίξοες και ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παράγοντες της εκπαίδευσης, το ΠΕΚΕΣ, τους Διευθυντές-ντριες των Σχολ. Μονάδων, τους Υποδ/ντες-ντριες, τους  εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων και όλους όσους συνεργαστήκαμε για την εκπαίδευση και το καλό των παιδιών μας.  Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τις εκπαιδευτικές δομές ΚΠΕ και ΚΕΣΥ, το πρώην γραφείο Σχολ. Δραστηριοτήτων και την Α/θμια Εκπαίδευση του νομού για την αγαστή συνεργασία μας.

Τους φορείς του νομού μας  για την προώθηση προγραμμάτων και δράσεων, τα μουσεία, την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας για το εκπ/κό πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και το Πανεπιστημιακό και Στρατιωτικό νοσοκομείο.  Την Εκκλησία και την Ισραηλιτική κοινότητα της Λάρισας.

θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους Αντιπεριφερειάρχες που συνεργάστηκα μαζί τους, τους Δήμους, τους Αντιδημάρχους  Παιδείας και τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών για την εξαιρετική συνεργασία μαζί τους.

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ στη νέα Δ/ντρια κ. Ζιάκα  καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ