ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο κ. ΜΑΜΜΟΣ Ή Ο κ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ;;

Παραθέτοντας δημοσιεύματα που αφορούν τις προθέσεις του δημάρχου Αθηναίων για γενικευμένες απολυμάνσεις λόγω κορωνοϊού, αλλά και τις απολυμάνσεις σε δήμους της Αττικής, ο επικεφαλής της παράταξης “Δράση Πολιτών” Στ. Ροντούλης υπογράφοντας ανακοίνωση της παράταξης θέτει το ερώτημα για το ποιος έχει δίκιο στο θέμα της απολύμανσης στον Αμπελώνα με αφορμή τις εκ διαμέτρου αντίθετες ανακοινώσεις των κ.κ. Μάμμου και Κόκουρα.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ροντούλης, που εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει το αίτημα του κ. Μάμμου και καλώντας τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, αναφέρει:

“Επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πρώτος και ο πιο κοντινός στον πολίτη θεσμικός φορέας, η κινητοποίησή της στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού πρέπει πανθομολογουμένως να είναι άμεση και καθολική, προκειμένου να εμπεδώνεται στον τοπικό πληθυσμό ένα αίσθημα ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Μάμμος Χρήστος, πρότεινε ευθαρσώς και δικαιολογημένα τη διενέργεια γενικευμένων δράσεων απολύμανσης στη δημοτική κοινότητα Αμπελώνα, μετά την εμφάνιση των προσφάτων κρουσμάτων κορωνοϊού που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Δυστυχώς, όμως, ο κ. Κόκουρας, με ανακοίνωσή του, απαξίωσε εντελώς το λογικό και θεμιτό αίτημα του μέχρι πρότινος συνεργάτη του, ισχυριζόμενος ότι δεν χρειάζονται προληπτικές απολυμάνσεις των κοινοχρήστων δημοτικών χώρων.

Εμείς, ως “Δράση Πολιτών”, δεν θα απαντήσουμε στον κ. Κόκουρα, ούτε θα εμπλακούμε στον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει με τον πρώην συνεργάτη του. Αυτό ας το κάνει ο κ. Μάμμος , που είχε και την ορθή πρωτοβουλία της πρότασης περί γενικευμένης προληπτικής απολύμανσης στον Αμπελώνα από τήν μέχρι στιγμής καθεύδουσα Δημοτική Αρχή.

Προς ενημέρωση, όμως , των πολιτών, θα παραθέσουμε απλά δύο κείμενα, προερχόμενα από δημοσιεύματα του Τύπου, και ο κάθε ενδιαφερόμενος ας βγάλει τα προσωπικά του συμπεράσματα:

1) Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισημαίνει ότι ο δήμος είναι σε θέση πλέον να κάνει απολυμάνσεις «μεγάλης κλίμακας, κυρίως σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως τα νοσοκομεία, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη. Μπορούμε και κάνουμε απολύμανση παντού», υπογραμμίζει.

2) Άμεσα ξεκίνησαν οι προληπτικές απολυμάνσεις των σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, νηπιαγωγεία), των παιδικών σταθμών, αθλητικών χώρων και γυμναστηρίων, των ΚΑΠΗ και των δημοτικών κτιρίων, από εξειδικευμένα συνεργεία και σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες και πιστοποιημένες διαδικασίες. Πλέον οι απολυμάνσεις στους περισσότερους δήμους επεκτείνονται και σε άλλους δημόσιους χώρους, όπως αυτούς της παιδικής χαράς και των παιδότοπων γενικότερα.

Ποιος έχει δίκιο λοιπόν; Ο κ. Μάμμος ή ο κ. Κόκουρας; Η απάντηση φαίνεται να είναι απλή και ξεκάθαρη. Όλα τα άλλα ενισχύουν απλώς τη σύγχυση και προσπαθούν να αποκρύψουν την ορατή ανικανότητα των γνωστών ανευθυνοϋπεύθυνων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ