ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αποφασισμένη να ανοίξει τα σχολεία είναι η κυβέρνηση, όπως είχε ανακοινώσει και ο Στέλιος Πέτσας, παρά τις ανησυχίες στην κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα.

Σε πλήρη σύνθεση και με εκτεταμένη χρήση μάσκας θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας προς το υπουργείο Παιδείας.

Ο τρόπος εφαρμογής της πρότασης της επιστημονικής επιτροπής αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών και παρά το γεγονός ότι η διασπορά του ιού στη χώρα είναι αυξημένη εντείνοντας την ανησυχία για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, προγραμματίζεται η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση, δηλαδή με όλους τους μαθητές, και με αυξημένα μέτρα προστασίας. Αυτά θα περιλαμβάνουν εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.

Οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν συνολικά από το Υπουργείο.

Στη σχετική δήλωσή της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρει ότι η επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας είναι διαρκής, «με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε. Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό».

Ήδη από χθες Δευτέρα, και ενώ αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα εντείνοντας την ανησυχία στην κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε πως η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου.

Θέλοντας να βάλει ένα τέλος στα σενάρια περί αναστολής της έναρξης των μαθημάτων, δήλωσε:

«Έχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού (και) στο σχολικό περιβάλλον».

Μάλιστα σε ερώτηση στον τηλεοπτικό σταθμό Open κατά πόσο είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου και για το αν εξακολουθεί να υφίσταται πιθανότητα αναβολής, τόνισε: «Όσο και αν αναβάλλεται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, δεν βελτιώνεται το αποτέλεσμα».

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ